Press "Enter" to skip to content

Motivele pentru îți recomand să treci la NVIDIA App și să lași în urmă GeForce Experience

Pentru cei care n-au aflat încă, GeForce Experience a fost oficial înlocuită de NVIDIA App, care tocmai a fost lansată după o perioadă lungă de open Beta. Chiar dacă este suficient de similară cu predecesoarea sa, NVIDIA App oferă un control sporit al GPU-ului și al experienței tale în jocuri și, pe lângă asta, îți permite să-ți controlezi in-game overlay-ul, să filmezi gameplay și să descarci lucruri precum cele mai noi drivere, GeForce NOW sau NVIDIA Broadcast dintr-un singur loc, fără să fii nevoit să te complici.

Practic, au fost incorporate cele mai importante și utile caracteristici atât din GeForce Experience, cât și din RTX Experience, iar vestea cea mai bună este că acum nu mai ești forțat să te conectezi la contul NVIDIA pentru a te bucura de tot ce poate să-ți ofere aplicația, login-ul fiind opțional, dar răsplătit prin beneficii și premii. Pe lângă toate acestea, aplicația a fost optimizată și din alte puncte de vedere, deoarece acum ocupă cu 17% mai puțin spațiu decât GeForce Experience și are un UI mult mai responsive și intuitiv, cu secțiuni bine organizate, care îți permit să-ți personalizezi experiența de utilizare exact așa cum îți dorești.

NVIDIA APP HOME

Prima secțiune din NVIDIA App este cea de Home, care are rolul de hub în care poți să vezi lista cu jocurile instalate pe PC-ul tău, și poți accesa majoritatea setărilor grafice direct de acolo, fără să mai fie nevoie să intri în joc. Asta e o chestie deosebit de utilă mai ales în zilele noastre, când tot mai multe jocuri cer un restart complet după cele mai mici schimbări grafice. În termeni simpli, dacă îți configurezi setările direct din NVIDIA App înainte să dai drumul la joc vei scuti o bună bucată de timp prețios pentru gaming.

Tot în tab-ul Home poți și să descoperi și să descarci celelalte aplicații legate de NVIDIA App. La momentul scrierii acestui material, se pot accesa o sumedenie de software-uri asociate NVIDIA, precum Broadcast, ChatRTX, Canvas și multe altele, care sunt sigur că îi vor bucura pe unii. NVIDIA Broadcast e o mare șmecherie dacă ești streamer sau creator de conținut, și îți permite să faci tot felul de lucruri utile și interesante cu ajutorul puterii AI de pe placa ta video, iar ChatRTX este asistentul tău virtual AI, extrem de folositor pentru studenți de pildă.

NVIDIA APP DRIVER

Următoarea secțiune este cea de Drivers, care acum nu doar că îți permite să descarci cele mai noi drivere, fie ele NVIDIA Game Ready sau NVIDIA Studio, dar mai oferă și posibilitatea de rollback la versiuni anterioare. În experiența mea de peste 10 ani cu plăci video NVIDIA pot spune că număr pe degetele de la o mână update-urile de drivere defectuoase, deci cel mai probabil nu vei folosi prea des funcția de rollback dar e binevenită în caz că un driver nou strică compatibilitatea cu un joc mai vechi de care vrei să te bucuri. Pe lângă asta, îți arată ce caracteristici au fost reparate și care au fost adăugate pentru noile drivere și, desigur, îți oferă o sumedenie de articole despre noile tehnologii NVIDIA și despre jocuri în general.

NVIDIA APP DRIVER

Secțiunea Graphics reprezintă o interfață completă din care să îți alegi setările generale pentru jocuri, implementând caracteristici ale NVIDIA Control Panel, dar mai permite și customizarea setărilor grafice pentru fiecare joc în parte. Pentru că da, legendarul și mult iubitul NVIDIA Control Panel pare că e pe ducă, și deși compania încă e reticentă în a-l elimina de tot, cu fiecare update al NVIDIA App sunt adăugate tot mai multe funcționalități, și e doar o chestiune de timp până când vechiul Control Panel va fi pensionat definitiv. De aici poți să controlezi lucruri precum Vertical Sync sau Max Framerate, fără să fii nevoit să intri în joc.

NVIDIA System

Cea de System se ocupă de configurarea monitorului, GPU-ului și al imaginii. Din acest meniu se pot activa lucruri precum G-SYNC și HDR, dar și Virtual Super Resolution. Și în timp ce cred că mulți dintre voi știu ce înseamnă G-SYNC și HDR, poate unii au ridicat din sprâncene când au auzit Virtual Super Resolution, deci permiteți-mi să explic ce înseamnă. Pe scurt, VSR este opusul DLSS, și randează jocul la o rezoluție mai mare decât cea nativă a monitorului tău în numele calității imaginii.

Sigur, placa ta video va lucra mai tare dacă randează jocul la 4K pe un monitor 2K decât pe setările native, dar dacă ai suficient headroom din punct de vedere al performanțelor și vrei o imagine cât mai curată și lipsită de muchii ascuțite, VSR este the way to go. De asemenea, în secțiunea de System se află și tab-ul de Performance, de unde utilizatorii pot testa capabilitățile plăcii lor video și să aplice un overclock care să crească performanțele obținute, fără să afecteze în absolut garanția hardware-ului.

Tot de aici se poate ajusta voltajul, consumul de putere, temperaturile și viteza ventilatoarelor, influențând parametrii de tuning NVIDIA. Toate acestea oferă un control sporit al PC-ului și poate rezolva probleme precum zgomotul pe care îl produc ventilatoarele sau temperaturile înalte.

NVIDIA APP REDEEM

În ultimele două secțiuni din NVIDIA App se numără cea de Redeem, care îți permite să primești premii pentru jocurile și aplicațiile tale preferate, și cea de Settings, prin care poți să ajustezi și să controlezi lucruri precum limba aplicației, notificările pe care le primești din partea acesteia și multe altele.

Pe lângă toate cele menționate anterior, mai avem și noul NVIDIA Overlay, un facelift al versiunii anterioare, care îți permite să înregistrezi gameplay la 4K 120FPS, îți oferă filtre RTX ale imaginii cu ajutorul AI-ului și mai dispune și de o galerie în care poți să vezi și să-ți organizezi screenshot-urile și videoclipurile.

Concluzie

În final, părerea mea este că NVIDIA App este o evoluție naturală și binevenită a GeForce Experience, și era și timpul. Nu spun că GFE era un program prost sau nefiabil, ba chiar nu am avut cine știe ce probleme serioase cu el de-a lungul anilor, dar toate tehnologiile noi incluse în plăcile noastre video (cum ar fi Broadcast spre exemplu) au nevoie de un hub principal, iar NVIDIA App face fix asta.

Este mai ușor decât niciodată să ții pasul cu update-urile de drivere, interfața este curată și ușor de navigat iar noul overlay conține mai multe informații și detalii despre hardware-ul tău, și este și mai ușor de citit pe deasupra. Ce să mai, win-win pentru toată lumea, iar dacă ai și tu în PC o placă grafică NVIDIA, fă-ți un serviciu și renunță la GeForce Experience în favoarea NVIDIA App.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Published in Jocuri

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares