Press "Enter" to skip to content

Bose SoundLink Max – cea mai cea boxă portabilă pe care ți-o poți cumpăra (review)

Există puține brand-uri în spațiul audio cu o reputație la fel de bună ca Bose. De ani de zile, compania oferă unele dintre cele mai bune căști, soundbar-uri și boxe de pe piață, și cunosc personal destui oameni care au devenit fani devotați în urma mai multor achiziții reușite. Tocmai de asta am fost foarte curios să testez noul Bose SoundLink Max, vârful de gamă al producătorului în materie de boxe portabile.

Și am să o spun din capul locului, cu riscul de a da spoiler: nu am mai auzit vreodată în viața mea o boxă așa mică să producă un asemenea sunet. Este de-a dreptul magic felul cum Bose SoundLink Max reușește să proiecteze cu mult volum un sunet clar și mega băsos, un lucru care știu sigur că îi va atrage pe unii. Dar hai să lăsăm impresiile astea de început la o parte și să trecem în pâine.

Design și construcție

Pentru început vom vorbi pe scurt despre design și construcție, și zic pe scurt pentru că nu asta te interesează cel mai tare la o boxă de genul. Bose SoundLink Max este construită din materiale de foarte bună calitate, iar aproape întreg șasiul este acoperit de o suprafață de cauciuc care ar trebui să reziste foarte bine în fața mai multor ani de abuz. Partea din față este acoperită de un mesh gândit să ascundă primul set de difuzoare, iar pe muchiile de pe laterale se regăsesc alte difuzoare cu rol de a crea un sunet cât mai plin și mai precis.

Cum asta e o boxă portabilă, Bose s-au gândit la faptul că vei vrea să o porți după tine de colo-colo, iar ca să îți facă viața mai ușoară au inclus un mâner pe latura de sus, care se simte foarte bine la atingere și este robust din cale afară. Sub mâner regăsim și butoanele de control ale boxei, cu obișnuitele play/pause, volum și Pairing exact acolo unde te-ai aștepta.

Sunet

Haideți să trecem la lucrurile care chiar contează, iar dacă te-am făcut curios la început când am spus că SoundLink Max este magică, acum e vremea să mă explic. Pe tot parcursul testelor mele am rămas suprins de felul cum boxa reușește să livreze muzica, în special notele joase. Dacă ai boxa pe birou orientată către tine și cu volumul setat pe la 50%, o valoare prea mare pentru așa ceva dar vom vorbi mai multe imediat, vei simți pe bune cum bass-ul pieselor tale preferate te lovește în capul pieptului, așa cum se întâmplă la alte sisteme audio în general mult mai mari și mai grele. Nu e bullshit, chiar e un bass pe care îl simți, nu doar îl auzi, și asta în timp ce restul notelor muzicale nu sunt afectate.

Bose SoundLink Max (13)

Mediile și vocile soliștilor sunt plăcute, calde și în special în cazul vocilor, foarte naturale, iar înaltele sunt electrizante și strălucitoare, fără a deveni obositoare. Separarea dintre instrumente este și ea foarte bună grație array-ului de difuzoare implementat, astfel fiecare piesă din acest puzzle are un scop specific și îl face foarte bine. Civil War de la Guns N’ Roses a sunat divin, cu fiecare accent și detaliu mic reprezentat perfect, la fel și Deer Dance de la System of a Down. Pentru ceva cu mai mult bass am ales Low de la Flo Rida, o idee bună ținând cont de capabilitățile impresionante ale boxei, și nu am fost dezamăgit. Bass-ul puternic te lovește chiar de la începutul piesei, și chiar dacă vorbim despre un produs scump, vă voi spune imediat și cât de scump, nu ai cum să nu fii dat pe spate de calitatea audio.

Dar pe lângă calitate în sine, SoundLink Max se aude și al dracului de tare, până în punctul în care aș spune că e overkill dacă intenționezi să o folosești aproape exclusiv pe birou. Cu volumul dat la 50% e prea mult pentru gusturile mele (și ale colegilor mei din birou), o valoare mai realistă fiind undeva pe la 20-25% din volumul maxim. But at that point, mai bine te-ai orienta către altceva mai ieftin, ți-ai bate joc de boxă dacă ai ține-o doar la 20% fără să o lași să își dezlănțuie adevăratul potențial. La volum maxim însă e greu să stai lângă ea, și umple cu ușurință o un living de 80mp la 75%, nici nu mai vorbim la 100%. Dacă ar fi să fiu cârcotaș și să comentez puțin, la maxim am auzit o ușoară distorsiune, în special atunci când intră în scenă notele înalte, dar dacă te dai câțiva pași mai în spate nu vei mai sesiza nimic, și oricum nu e recomandat să stai lângă ea atunci când e dată în blană, s-ar putea să îți afectezi auzul.

Baterie, aplicație și alte aspecte importante

Bun, acum că am dat la o parte ce-i mai important, mi-ar plăcea să trecem în revistă și celelalte specificații ale lui SoundLink Max, ca să aveți toate datele problemei în cazul în care vă tentează așa ceva. Și un lucru esențial la o boxă portabilă de genul ăsta este, fără îndoială, bateria. Că doar degeaba ai un sunet bun cu un super bass dacă nu te poți bucura de el mult timp. Well, mă bucur să spun că Bose au inclus aici o baterie semnificativă, care ajută boxa să reziste pe la 20 de ore cu o încărcare completă. Nu este o valoare record-breaking, dar asta înseamnă că te poți baza pe boxă pentru aproape o zi întreagă de playback neîntrerupt, ceea ce nu e deloc rău.

Aplicația însă este un loc unde producătorul mai are de lucrat, cel puțin după părerea mea. Dacă profilul sunetului din cutie nu e pe placul tău poți altera într-o oarecare măsură frecvențele în egalizatorul inclus, dar problema este că vei avea la dispoziție doar trei benzi mari și late pentru asta, de bass, de medii și de înalte. Atât! Vrei să ajustezi sub-bass-ul cel mai jos fără să impactezi restul frecvențelor adiacente? Ghinion, fie trebuie să te mulțumești cu asta, fie trebuie să încerci aplicații third-party de egalizare.

Concluzie

În final, pentru prețul de 2.000 de lei, Bose SoundLink Max nu e pentru oricine, și nici nu vrea să fie asta. În schimb, este pentru cei care au nevoie de o boxă portabilă cu un sunet absolut demențial și un bass care te zguduie de pe scaun, cu o autonomie bună și cu o construcție rigidă și solidă, numai bună pentru tăvălit prin drumeții, la piscină sau oriunde altundeva te-ai mai gândi.

Bose SoundLink Max (13)

Așa cum spuneam, dacă ești în căutare de o boxă de genul pentru birou, părerea mea e că găsești variante care îți pot satisface perfect nevoile și dorințele la un preț simțitor mai mic, dar dacă te-a cucerit SoundLink Max, nu ai cum să dai greș nici cu ea, indiferent de cum intenționezi să o folosești.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares