Press "Enter" to skip to content

Cum încearcă Apple să te convingă să treci de la Android la noul iPhone 16

Mai mult decât la o oricare altă lansare iPhone, Apple se arată foarte preocupat de convingerea utilizatorilor de Android ce ar putea fi tentați să facă trecerea la iPhone, prezentarea ținută cu ocazia evenimentului de lansare menționând în mod repetat noua secțiune Switch from Android de pe site-ul Apple și alte atuuri iPhone 16. Cum ar fi conectivitatea USB-C și posibilitatea de a folosi încărcătoare, cabluri și accesorii achiziționate pentru vechiul telefon cu Android.

Dar aplicația Move to iOS există încă din luna aprilie 2022 (împreună cu aplicația echivalentă Switch to Android deja prezentă în App Store), cele două fiind dezvoltate la presiunile autorităților europene care vizau Apple și Google cu amenzi usturătoare pentru încălcări flagrante ale legislației antitrust. La fel stau lucrurile și cu adoptarea conectivității USB-C în ecosistemul Apple, acceptată doar după ce a devenit evident că orice amânare suplimentară ar atrage sancțiuni usturătoare pentru încălcarea legislației UE.

Dar dacă nu mai poți ține utilizatorii de iOS captivi în propriul tău ecosistem de dispozitive și accesorii, atunci poți compensa plecarea unora dintre ei promovând o tranziție cât mai simplă și fără bătăi de cap pentru cei tentați să facă schimbarea de la o platformă rivală.

Spre exemplu, adăugând în paginile de produs iPhone 16 și iPhone 16 Pro au o secțiune dedicată ”Switch from Android to iPhone”, clar vizibilă lângă secțiunea cu specificații, prezentare generală și prețuri. Ce-i drept, această abordare nu este complet nouă pentru Apple, compania incluzând aceste informații și în pagina modelului iPhone 15 Pro. Însă de data aceasta abordarea este una de tip „covorul roșu”, producătorul iPhone încercând mai întâi să te ademenească cu oferte avantajoase de trade-in cu telefonul actual bazat pe Android (ex. 390 dolari reducere la predarea unui Galaxy S23 Ultra în stare bună) și promoții ale operatorilor de telefonie mobilă. Apoi, prezentarea Switch from Android vine să-ți liniștească temerile privind mutarea colecției de poze, bookmark-uri și alte informații de pe vechiul telefon. Tot la vedere este și mențiunea transport gratuit pentru dispozitivul oferit pentru trade-in, ca nu cumva doritorii să se răzgândească în ultima clipă.

Apple iPhone 16 Move to iOS

Nu în ultimul rând, Apple atinge și subiectul accesoriilor de Android, care acum pot fi folosite și în compania unui iPhone, fără a te lovi de conectori incompatibili sau refuzul părții de software de a colabora cu dispozitive non-Apple. Sigur, accesorii precum Samsung Galaxy Ring nu funcționează în ecosistemul iOS, dar asta nu din vina Apple.

Apoi, pagina evidențiază principalele caracteristici iPhone 16, cum ar fi Apple Intelligence, în ideea de a convinge utilizatorii de Android deja familiarizați cu funcții AI să treacă la iPhone. De asemenea, evidențiază aplicația Move to iOS pentru un transfer ușor de date și subliniază durabilitatea și durata de viață a bateriei iPhone 16. În plus, pagina evidențiază și noile opțiuni de personalizare din iOS 18, caracteristici de care utilizatorii de Android se bucurau deja de mult timp.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares