Press "Enter" to skip to content

Nike a scăzut a noua zi la rând– cea mai lungă perioadă de scădere de la listarea din decembrie 1980

Cotația Nike Inc. (NKE) trece prin cea mai lungă perioadă de scăderi din istorie pe seama îngrijorărilor legate de redresarea lentă a vânzărilor în China, una din principalele sale piețe, dar și a stocurilor, ce continuă să rămână ridicate în condițiile unor vânzări slabe de echipamente sportive. Cum ambele îngrijorări se traduc cel mai probabil într-o scădere a profitului avem, iată, explicația evidentă a scăderilor din ultima perioadă.

Vânzările de retail din China au crescut cu 2,5% în luna iulie, în scădere de la nivelul de 3,1% înregistrat luna anterioară și mult sub nivelul de 7,3% din primele șapte luni ale anului. Este clar că revenirea mult așteptată de investitori în cea de-a doua economie a lumii odată cu renunțarea la restricțiile pandemiei de covid pe finalul anului trecut nu a fost cea scontată; iar cum guvernul chinez are probleme mai importante pe tapet nici nu vom avea vreo stimulare a consumului prea curând.

Rezultatele retailerilor americani publicate ieri și mai ales ale partenerului Nike de vânzări sportive Dick’s Sporting Goods (DKS) sunt și ele de natură să aducă îngrijorări privind vânzările pe piața domestică – acesta din urmă a raportat atât venituri cât și profituri în scădere pentru trimestrul al doilea al anului. Astăzi după închiderea pieței vom avea și rezultatele Foot Locker, care vor fi un important semnal pentru vânzările Nike ale căror produse au reprezentat 65% din vânzările anului 2022 pentru Foot Locker.

Cum și alți producători – Under Armour (UA) sau producătorul Champion – Hanesbrands (HBI) au raportat stocuri mari și inflația ridicată a redus apetitul cumpărătorilor pentru produse neesențiale, rămâne de văzut cât de mare este impactul promoțiilor și cel al reducerilor de preț asupra acestor stocuril dar mai ales asupra profitabilității Nike – următoarele rezultate financiare le vom avea undeva la finalul lunii septembrie.

Cotația Nike pare că a spart suportul de la 102-103 dolari per acțiune și va merge mai jos, inițial spre linia de trend de la 90 de dolari iar dacă rezultatele vor dezamăgi investitorii, cotația va retesta minimul din octombrie anul trecut de 82-83 de dolari.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares