Press "Enter" to skip to content

Microsoft tranferă drepturile de cloud gaming către Ubisoft pentru a îmbuna autoritățile britanice

Într-o mișcare cât se poate de interesantă, Microsoft și-a reconfigurat propunerea de afacere cu Activision Blizzard, optând să transfere drepturile de gaming în cloud pentru jocurile Activision Blizzard către Ubisoft. Această schimbare răspunde preocupărilor Autorității de Concurență și Piețe din UK (CMA) privind posibilul monopol pe care Microsoft l-ar putea avea în spațiul gaming-ului în cloud odată cu finalizarea afacerii uriașe de 68,7 miliarde de dolari.

Brad Smith, președintele Microsoft, a detaliat poziția companiei în cadrul unui blog post, subliniind că Ubisoft, un gigant global al gamingului, va obține drepturile de streaming în cloud pentru toate jocurile Activision Blizzard lansate în următorii 15 ani. Acest acord restrictiv va împiedica Microsoft să lanseze jocuri Activision Blizzard în mod exclusiv pe Xbox Cloud Gaming și va elimina controlul exclusiv asupra licențierii jocurilor Activision Blizzard pe serviciile concurente.

Ubisoft va compensa Microsoft printr-o plată unică și un mecanism de stabilire a prețurilor en-gros bazat pe piață. Acest angajament va permite, de asemenea, Ubisoft să introducă jocuri Activision Blizzard pe platforme de gaming în cloud care nu rulează Windows.

Inițial, CMA a blocat tranzacția datorită preocupărilor legate de gaming în cloud. Cu toate acestea, noul acord reconfigurat a declanșat o altă investigație din partea autorităților din Marea Britanie. Sarah Cardell, CEO al CMA, a declarat: „Aceasta nu este o aprobare automată. Obiectivul nostru rămâne asigurarea concurenței în sectorul de gaming în cloud.”

Acordurile anterioare legate de cloud gaming ale Microsoft au fost deja aprobate de Comisa Europeană, deci modificările aduse nu vor influența în niciun fel angajamentele Microsoft față de autoritățile europene. CMA este așteptată să dea verdictul final pe data de 18 octombrie, dar se pare că ne îndreptăm cu pași repezi către o realitate în care gigantul american responsabil pentru Windows deține pe deplin una dintre cele mai mari companii din gaming.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares