Press "Enter" to skip to content

Rezultate bune și pentru Nuclearelectrica pe primul semestru – venituri în creștere cu 20,4%

Cum este sezonul prezentării rezultatelor financiare pentru primul semestru al anului iar companiile românești listate la Bursa de Valori București raportează în prima jumătate a lunii august, am decis să prezint și să analizez câteva dintre companiile cele mai tranzacționate la BVB, iar Nuclearelectrica este una dintre ele.

Veniturile din exploatare au crescut cu 20,4% pe seama creșterii cu 19,8% a veniturilor din vânzarea energiei electrice, datorată la rându-i de majorarea cu 21,5% a prețului mediu ponderat de vânzare a energiei electrice în condițiile vânzării unei cantități totale de energie electrică mai mici cu 1,3%. Energia electrică produsă și livrată în Sistemul Energetic Național a fost în creștere cu 2,9% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada de 6 luni încheiată la 30 iunie 2023, Nuclearelectrica (SNN) a obținut un profit net de 1,288 miliarde de lei ceea ce reprezintă o creștere de 5,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul operațional a scăzut însă cu 4,7% fiind influențat de creșterea cheltuielii cu contribuția la fondul de tranziție energetică datorat pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023 care a fost cu 149,5% mai mare față de impozitul pe venitul suplimentar datorat pentru perioada similară a anului trecut.

Rezultatul financiar a avut o influență serioasă asupra profitului net obținut, veniturile financiare nete fiind în creștere cu 241,6% față de perioada similară a anului trecut ca urmare a veniturilor din dobânzi obținute.

Nuclearelectrica este una dintre favoritele investitorilor de pe bursa românească având doar o evoluție ascendentă în ultimii ani; compania este și un bun plătitor de dividende cu un randament de 9,52% pentru anul 2022. În acest moment, cotația se află la linia de trend a ultimilor doi ani și, având în vedere rezultatele obținute și indicatorii precum PER de doar 4,88x, cred că este un moment bun de intrare pe termen mediu și lung.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares