Press "Enter" to skip to content

Meta (Facebook) a raportat un profit în creștere cu 16%

Meta Platforms Inc. (META), compania mamă Facebook, a raportat rezultate excelente pentru trimestrul al doilea al anului în ziua în care FED a crescut dobânda de referință la dolar cu 0,25% impulsionând creșterea cotației cu 7% în sesiunea de tranzacționare after-hours.

Veniturile companiei au crescut cu 11% la 32 de miliarde de dolari de la 28,8 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut, datorită creșterii veniturilor din publicitate și monetizării mai bune a platformelor Instagram și Reels pe seama utilizării tot mai mult a inteligenței artificiale în măsurarea și direcționarea traficului. În ceea ce privește profitul, acesta a crescut cu 16% la 7,79 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 2,98 dolari per acțiune; ambele cifre, de venituri și de profit au fost peste așteptările analiștilor.

Meta estimează venituri dar și cheltuieli în creștere pentru a doua jumătate a anului

Pentru trimestrul al treilea, compania estimează venituri între 32 și 34,5 miliarde de dolari, de asemenea peste cele 31,2 miliarde de dolari cât se așteaptă piața conform FactSet. Este de menționat și faptul că Meta se așteaptă la o creștere a cheltuielilor cu 1-2 miliarde față de estimarea anterioară până la finalul anului datorită unor cheltuieli juridice; în mod normal, o reducere a cheltuielilor ar fi trebuit să aibă loc în condițiile în care numărul de angajați a scăzut cu 14% la finalul lui iunie față de iunie 2022.

Facebook a înregistrat o medie de 2,06 miliarde de utilizatori activi zilnic, în creștere cu 5% față de anul trecut în timp ce pe toate celelalte platforme Meta au avut o medie de 3,07 miliarde de utilizatori zilnic, o creștere cu 7% față de aceeași perioadă. Legat de Threads, probabil că s-au ciocnit ceva pahare de șampanii scumpe după succesul total nesperat al atingerii sutei de milioane de utilizatori în doar cinci zile de la lansare iar monetizarea acestei platforme va aduce multe miliarde în conturi.

În raportul de presă, Zuckerberg a menționat că vor da o importanță tot mai mare inteligenței artificiale pe termen scurt urmând ca proiectul său de suflet (și mare consumator de bani) – metaversul, să treacă în plan secund și să devină un proiect pe termen mai lung. Investitorii au o vorbă: orice speculație nereușită se transformă într-o investiție pe termen lung…

Rar mi-a fost dat să văd o creștere așa de liniară precum cea a Meta (META) din ultimele 9 luni, însă aceasta a venit după o scădere de un an la fel de constantă și pronunțată – de peste 80%. De la începutul anului cotația are o creștere de 148% la care se vor mai adăuga alte procente bune în urma acestor rezultate. Și chiar dacă pare uriașă, având în vedere perspectivele bune ale companiei pentru finalul anului odată cu creșterea veniturilor din publicitatea on-line și succesul Threads, mă aștept să revedem cotația la maximul istoric de acum doi ani cât de curând.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares