Press "Enter" to skip to content

Alphabet a raportat venituri în creștere cu 7% în trimestrul al doilea al anului

Performanța excelentă înregistrată de publicitatea on-line a dus la obținerea unor venituri în creștere pentru Alphabet Inc. (GOOG) – compania mamă Google, venituri ce au depășit așteptările pieței și au dus la o creștere a cotației cu peste 6% în tranzacționarea after-hours.

Veniturile companiei au totalizat 74,6 miliarde de dolari, peste estimările analiștilor, ce prevedeau 72,8 miliarde de dolari conform Refinitiv. Veniturile aduse de Google adds – 42,63 miliarde de dolari, YouTube – 7,67 miliarde de dolari și cele aduse de divizia de Cloud – 8,03 miliarde de dolari, toate au venit mai bine decât așteptările pieței.

Primul profit trimestrial pentru Alphabet din divizia de Cloud

Profitul total al grupului au fost de 18,4 miliarde de dolari, în creștere cu 22% față de trimestrul anterior; profitul net per acțiune a fost de 1,44 dolari comparativ cu estimările de 1,34 dolari. Dacă în trimestrele precedente Google Cloud înregistra pierderi, această divizie a înregistrat acum un profit operațional de 395 de milioane de euro.

Marja de profit net a crescut la 29% și este mai mare cu 1% față de acum un an și cu 4% față de trimestrul anterior. Alphabet a precizat că va investi în continuare sume importante în dezvoltarea de produse legate de inteligența artificială, compania fiind percepută ca un outsider în urma Microsoft în utilizarea AI. Investițiile sunt destinate atât roboților de chat cât și infrastructurii de cloud sau investiții în unități GPU și TPU.

Acțiunile Alphabet (GOOG) a crescut de la începutul anului cu 37%, mult în urma rivalilor din tech, ce au creșteri chiar de peste 100%. Întârzierea adoptării inteligenței artificiale și diversele probleme cu justiția sunt de vină pentru această evoluție relativ slabă iar dacă cotațiile Microsoft sau Apple a reușit să revină spre maximele istorice, Alphabet a rămas la o capitalizare de aproximativ 1,55 miii de miliarde de dolari.

Configurația tehnică ne arată continuarea creșterii pentru acțiunile Alphabet, influența rezultatelor bune va duce zilele următoare cotația spre linia de trend crescător de la 135-136  de dolari. Să nu uităm că avem și decizie de politică monetară a FED, iar dacă nu vom avea comentarii neprevăzute din partea acestora, ne putem aștepta ca acțiunile să atingă și ele maximul istoric din 2021.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares