Press "Enter" to skip to content

Sega va cumpăra Rovio, dezvoltatorul Angry Birds, cu 775 de milioane de dolari

Industria de gaming evoluează rapid, iar achizițiile între companii devin din ce în ce mai comune pe măsură ce piața devine mai competitivă. Și chiar dacă Microsoft și Sony le-au luat fața tuturor, nu trebuie să trecem cu vederea peste companii precum Sega. Recent, compania japoneză a ieșit la cumpărături și pentru suma de numai 706 milioane de euro (aproximativ 775 milioane de dolari americani) a pus mâna pe Rovio, dezvoltatorul seriei de jocuri Angry Birds.

Această achiziție îi va ajuta pe cei de la Sega să între cu gălăgie pe piața de mobile gaming și să concureze cu rivalul său tradițional, Nintendo. Ăștia din urmă au intrat pe piața de jocuri pentru telefoane cu Mario Kart Tour, Pokemon Go și Super Mario Run. Toate lansările s-au bucurat de un succes destul de mare, ceea ce i-a motivat pe rivali să facă pasul cel mare.

Alături de piața globală de gaming care este în continuă creștere, un potențial foarte mare îl are gamingul pe mobil și misiunea pe termen lung a companiei este de accelerare a dezvoltării în această direcție. Haruki Satomi, CEO al Sega Sammy Holdings

Când ai în portofoliu un nume precum Angry Birds și succesul înregistrat de aceste jocuri, e clar că vei atrage atenția. Și nu este pentru prima dată când o companie încearcă să pună mâna pe Rovio – anul trecut, israelienii de la Playtika au vrut să cumpere studioul finlandez, însă afacerea a picat. În cazul celor de la Sega, lucrurile s-au mișcat mai bine și japonezii speră că noua achiziție va pava un drum plin de succes grație experienței cu modelul de joc live service, atât de popular pe mobil.

Rovio se alătură unui grup select de studiouri specializate pe piața mobilă, care au fost cumpărate de companii mai mari. King, dezvoltatorul Candy Crush Saga, a fost cumpărat de Activision Blizzard în 2016 la prețul de 5.9 miliarde, iar Zynga a ajuns anul trecut la Take-Two pentru 12.7 miliarde de dolari. Asta face din noua afacere nu doar o ofertă foarte bună, dar și un potențial succes financiar pentru ambele părți implicate.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares