Press "Enter" to skip to content

Activision își bate joc de codații din Call of Duty și Warzone

Problema celor care trișează în jocurile video este una care a apărut încă de la lansarea primelor jocuri. Încă de la început au existat oameni care au vrut să aibă fiecare avantaj posibil atunci când se joacă ceva, iar această problemă a devenit și mai serioasă odată cu popularizarea jocurilor video multiplayer. Una e să poți să îți dai resurse în jocuri precum Warcraft sau să treci peste anumite nivele sau misiuni, alta e să omori alți jucători aproape instant cu cine știe ce aimbot sau wallhack.

Chestia asta e valabilă și pentru seria Call of Duty care, de-a lungul timpul, a fost una dintre țintele principale ale hackerilor. Dar în ultimul update implementat pe Warzone și Call of Duty: Modern Warfare II, cei de la Activision au adus câteva îmbunătățiri semnificative sistemului lor de anti-cheat, pe numele lui Ricochet. De acum cheaterii se vor lovi de câteva probleme în timpul meciurilor, care vor face ca ajutoarele lor să nu funcționeze.

Invizibilitate și armură pentru cei corecți

Mai nou, sistemul poate detecta dacă cineva încalcă regulile în timpul meciului și poate activa tot felul de funcții care îi ajută pe cei corecți. Activision a scos și câteva filmulețe care arată toate funcțiile noi în acțiune, iar prima dintre ele este funcția de „cloaking”. În română, asta înseamnă că jucătorii cinstiți vor fi invizibili pentru cheateri.

Dar asta nu e singurul avantaj pe care cheaterii îl pierd. Pe lângă invizibilitate, jucătorii corecți primesc și un soi de scut care absoarbe tot damage-ul pe care un cheater îl dă. Practic, atât timp cât te bați cu cineva care trișează, el nu te va putea omorî în timp ce tu îi întorci favorul.

Ultima și probabil cea mai amuzantă pedeapsă pentru codați are legătura cu arma pe care aceștia o folosesc. Mai exact, dacă serverul decide că ai activat coduri, arma ta dispare. Nu cred că e nimic mai amuzant decât cineva care aleargă prin mijlocul hărții, fără armă în mână, în așteptarea unei morți rapide.

Mă bucur să văd că dezvoltatorii încă fac eforturi pentru a combate problema jucătorilor necinstiți, chiar dacă și aceștia le vâră bani în buzunare atunci când cumpără jocurile în care vor să activeze codurile. Good job, Activision! Am jucat și eu în trecut Warzone și trebuie să recunosc că m-am lăsat tocmai din această cauză, deci poate e un moment bun să revizitez jocul.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares