Press "Enter" to skip to content

DualSense Edge este controller-ul perfect pentru un adevărat fan PlayStation (review)

Zilele trecute v-am povestit câte ceva despre Hogwarts Legacy, cea mai mare senzație din ultimele luni în industria jocurilor video. În același video review de pe PlayGround, v-am vorbit însă și despre DualSense Edge – controllerul flagship al celor de la PlayStation. Soluția cu care japonezii încearcă să rivalizeze excelentul Xbox Elite Controller și sincer, cred că au un argument destul de solid. Așa că haideți să vedem ce este și ce știe să facă noua jucărie.

În primul rând, vreau să luăm în considerare prețul: 1.200 de lei. Da, știu cum arată și știu și cum sună, dar cam ăsta este prețul pe care te poți aștepta să-l dai pe un controller premium. Și acum că știm asta și cunoaștem și competiția, hai să vedem dacă DualSense Edge „se merită”.  La un astfel de preț te-ai aștepta să fie bun… și chiar este. Prezentarea este impecabilă, cu un pachet în care găsești tot ce ți-ai putea dori.

PlayStation DualSense Edge ReviewPlayStation DualSense Edge Review

DualSense Edge vine cu propriul hard-case, iar la interior avem cam așa: un cablu USB Type-C lung pentru încărcare, mai multe ciupercuțe pentru stick-uri, un mecanism de blocare pentru cablul de încărcare și padele de schimb pentru butoanele extra de pe controller. Ai și o scuratură pentru încărcare, astfel vei folosi hard case-ul des.

DualSense Edge face „vechiul” controller să pară depășit

O diferență sesizabilă față de versiunea standard este reprezentată de faptul că DualSense Edge vine cu niște butoane extra pe spate, plus două taste FN ca pe PC. Astea din urmă te vor ajuta cu profilele de setări și volumul căștilor conectate la controller. Tot pe spate găsim și sliderele de travel distance pentru triggere. Dacă vrei să apeși doar puțin pe un trigger, în funcție de ce joci, poți să ajustezi asta direct din switch-ul fizic de pe controller.

PlayStation DualSense Edge ReviewPlayStation DualSense Edge Review

Mai ai și libertatea de a-ți schimba ciupercile de pe stick-uri cu altele mai înalte, ori cu unele fără margine, iar dacă vreodată ai probleme gen stick drift, poți să înlocuiești mecanismele cu totul. Asta este posibil grație faceplate-ului care poate fi înlăturat. Mai avem câteva îmbunătățiri quality-of-life cu grip pe triggere și un touchpad texturat. Controller-ul ăsta are totuși și o problemă. Bine, de fapt două, dar una este ceva mai serioasă: durata de viață a bateriei. Când am auzit că PlayStation lansează controller nou m-am bucurat că în sfârșit o să pot să mă joc toată ziua pe o încărcare.

Ha, joke’s on me pentru că DualSense Edge rezistă simțitor mai puțin decât controllerul standard. Și aici ajungem și la cea de-a doua problemă a lui Edge. Unde Xbox Elite a adus îmbunătățiri unui design învechit deja, DualSense-ul lansat odată cu PS5 acum doi ani este poate cel mai tare controller pe care l-am folosit vreodată. DualSense Edge nu oferă foarte multe în plus, iar asta îl face greu de recomandat. Mai ales că multora nu le pasă atât de mult de aceste extra features. La 1.200 de LEI mi se pare scump, dar pentru gamerul potrivit se poate dovedi cel mai fain controller de pe piață. Plus că ai și jocurile portate de pe PlayStation pe PC cu suport pentru funcțiile lui DualSense, așa că e și o soluție multi-platform.

  • Îmbunătățiri utile aduse vechiului DualSense;
  • Stick-uri interschimbabile;
  • Hard-case pentru transport și stocarea accesoriilor.
  • Bateria rezistă mai puțin decât pe DualSense;
  • Prețul este mare, chiar și pentru unii fani.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares