HyperX s-au inradacinat atat de bine in industria audio dedicata jucatorilor pe PC si console, incat imi e greu sa fiu sceptic atunci cand lanseaza niste casti noi.
Totusi, cand le-am vazut ambalajul castilor Cloud Orbit S am prins usor aceasta atitudine. Seamana izbitor de tare cu restul si abia cand am aflat pretul lor am inceput sa devin curios.
Si cand am vazut si Audeze scris pe ambalaj am zis gata, e clar, sunt “beton”. Asa ca n-am mai pierdut timpul aiurea si am trecut la treaba.
Venea si concediu si s-au nimerit la fix ca sa ascult si eu linistit niste muzica in avion si cand mai stau cu ochii pe fimiu la lac.
Dar pana sa va povestesc despre cum mi s-au parut, hai sa aruncam o geana pe specificatii si alte caracteristici.
Ce sunt HyperX Cloud Orbit S?
Sunt o pereche de casti de gaming din gama premium. Pretul de 400 Euro sustine asta precum si producatorul lor: Audeze.
Ca sa va faceti o idee, varful de gama produs de catre Audeze costa aproape 4000$. Iar niste casti in-ear costa 2500$.
Asa ca nu are rost sa le puneti la indoiala calitatea.
Da, da, normal ca pot sa coste si 20000$, dar asta nu inseamna ca sunt si bune, nu?
Pai daca nu ar fi fost bune atunci ar fi disparut de pe piata.
Ma rog, ideea e ca si Audeze au niste casti de gaming ce se numesc Mobius. Si pretul acestor casti este acelasi cu cel pe care il afiseaza HyperX pentru Orbit S.
Si da, absolut totul este 1:1. Mai putin aspectul. Dar ambele sunt cu amplificator si acumulator integrate.
Castile Orbit de la HyperX sunt disponibile in doua versiuni: Orbit si Orbit S.
Cele pe care le-am primit la review sunt Orbit S si singura diferenta dintre cele doua este ca cea din urma este dotata cu tehnologite de tracking a capului.
Este o caracteristica misto, dar cam inutila in jocurile clasice. Poate in cele pentru VR sa fie interesanta.
In ceea ce priveste autonomia. HyperX declara ca este posibila o auditie de 10 ore daca este folosit cablul analogic.
Iar la capitolul conectivitate HyperX s-au gandit foarte bine atunci cand au ales ce cabluri sa includa in pachet.
Cablul TypeC-TypeC are o lungime de 1,5m si este bun pentru telefoanele mobile. Cablul TypeC-TypeA are o lungime de 3m, iar cel analog cu 4 contacte are o lungime de 1,2m. Bineinteles ca si acesta din urma poate fi folosit la telefoanele mobile sau console.
Galerie foto HyperX Cloud Orbit S
Experienta in timpul utilizarii
Pai hai sa o luam cu inceputul. Deoarece eram plecat in vacanta, in mare parte mi-am inceput testarea folosindu-ma de telefonul mobil si de laptop.
In ambele cazuri am folosit cablurile USB din pachet. Iar cel analogic am revenit la el abia cand m-am intors la birou si am putut conecta castile la o placa de sunet suficient de puternica.
Primul lucru pe care l-am observat a fost ca mi-a stors 15% din bateria telefonului.
S-a intamplat asta pentru ca si-au incarcat bateria lor.
Cumva, castile vor incerca sa tina acumulatorul lor la 100% pe toata perioada de utilizare si se va vedea asta pe indicatorul vizual care arata ca se incarca tot timpul.
Si cand credeam ca am ajuns in punctul in care castile de gaming nu ma mai pot impresiona in niciun fel, Orbit S m-au contrazis.
Vorbesc de calitate audio aici.
Babaiatule!
Chiar si muzica de pe Spotify a reusit sa imi zbarleasca pielea pe mine.
Si m-a afectat atat de tare calitatea lor incat in avion la intoarcere am pus frumos castile de iPhone (pe care le folosesc in mod normal la telefonul mobil) in buzunar si le-am scos din ghiozdan pe Orbit S.
Am trecut cu vedere chiar si rigiditatea cablului. Si faptul ca imi consuma mai multa baterie a telefonului mobil decat o pereche de casti normale.
Dar calitatea audio m-a vrajit. Atat de tare incat nu mai vreau sa mai folosesc alte casti.
Bine, pe trotineta nu am sa le folosesc pentru ca nu vreau sa fiu prea distrat de muzica. Dar in rest au devenit castile nr 1 in topul preferintelor mele.
Atat din punct de vedere al calitatii audio, cat si confortul.
Desi au 350 de grame, sunt comode. Pot sta cu ele pe cap aproximativ 2 ore fara sa ma deranjeze.
Si desi e super simplu de folosit doar cablul TypeC-TypeA din pachet, eu le folosesc analogic. Bine, poate si pentru ca se observa diferenta data de rata de esantionare care este de 48 kHz pe 16 biti atunci cand sunt folosite prin conexiunea USB.
Calitatea la care le salta Sound Blaster Z-ul meu (24 biti/192 kHz) e prea sus fara de cea oferita prin USB ca sa trec cu vederea acest combo.
E anevoios caci trebuie sa le incarc din cand in cand. Dar se aude atat de bine incat nu imi pasa. Ascultatul muzicii chiar tinde sa devina un ritual pentru mine. Nu doar o activitate pentru a acoperi zgomotele care ma fac sa imi pierd concentrarea.
Sunt exact in situatia in care eram cu G933 pe care trebuia sa le incarc atat de frecvent incat ajunsesem sa le folosesc doar cu fir. Dar in cazul Orbit S e ok. Compenseaza prin calitate audio.
Si era sa uit sa va spun si cum se aud in jocuri. Eu le-am testat in Quake Champions. Bine, am jucat si Heroes of the Storm, dar in acest joc chiar nu conteaza sunetul. Dar in QC chiar m-au ajutat sa fug de fight-urile aglomerate si sa imi surprind adversarii singuri. Nu se aud pasii mai tare, dar felul in care iti construiesc in cap zgomotele din jurul tau te fac sa fi mai prezent si mai constient de ceea ce se intampla pe harta. E destul de greu de descris ceea ce simt cand le folosesc. Dar simplu spus este ca sunt foarte bune.
Iar la capitolul microfon pot sa ma declar multumit. Exista claritate si puterea lui este perfect balansata astfel incat sa nu le zgarie timpanele celor ce te asculta. Totusi, trebuie sa aveti grija la ce dispozitiv le conectati. Daca le veti conecta la un HUB USB alimentat este foarte posibil sa sesizati zgomot de fundal. Ar fi bine sa le conectati direct in placa de baza a PC-ului.
Software
Software-ul nu va imaginati ca este ceva deosebit. In cazul castilor Orbit S este posibila reglarea anvergurii camerei in cazul in care folosesti caracteristica 3D si profilul de sunet. Si acel foot steps pe care il vedeti chiar are un efect bun. Dar, asa cum am mai zis, eu le folosesc cu placa de sunet Sound Blaster Z, asa ca software-ul este total inutil in cazul meu.
Verdict
HyperX Cloud Orbit S m-au facut sa trec peste multe pretentii pe care le aveam in materie de usurinta in utilizare. Ma enerveaza la culme incarcatul perifericelor. Imi este suficient sa imi incarc telefonul o data la doua zile. Si o alta grija pe cap chiar nu simteam nevoia sa am.
Dar se aud atat de biiiiine. Asa ca poate voi ascultat mai rar muzica, dar macar o voi face intr-o maniera foarte placuta.
Ar fi fost bine sa vina in pachet cu niste cabluri ceva mai flexibile si eventual invelite in material textil. Sunt casti mai ieftine la care am vazut cabluri mai misto decat cele ale lui Orbit S. De asemenea, ar fi fost dragut sa integreze cumva accente rosii. Pana la urma rosu este culoarea HyperX. Bine, acest aspect este strict personal si foarte subiectiv. Poate voua nu va place culoarea rosu.
Si poate si software-ul ar fi fost bine daca ar fi permis modificarea unor optiuni de power management.
Dar stiti ce?! Am sa trec cu vederea aceste mici neajunsuri si chiar am sa le transform in castile principale de folosit la PC.
Stiu ca HyperX Cloud Orbit S au un pret foarte mare pentru Romania. Cu 1600 Lei poti cumpara multe. Chiar si un PC second hand. Dar daca incepi sa faci socoteli cu suma asta de bani este destul de evident ca nu ti se adreseaza tie. Sunt niste casti premium si sunt printrele cele mai bune din categoria aia “de gaming”.
Vi le recomand si daca aveti ocazia sa le probati pe undeva, va indemn sa o faceti.
Be First to Comment