Press "Enter" to skip to content

Apple da drumul la comenzile pentru noul Mac Pro incepand de maine

In luna Iunie a acestui an, in cadrul WWDC 2019 am putut vedea noul model de Apple Mac Pro, alaturi un nou monitor dedicat, Apple Pro Display XDR, dar nu stiam sigur o data de lansare pentru acestea. De maine insa, vei putea sa plasezi o pre-comanda pentru cele mai noi minunatii hardware pe care le vinde Apple. Anuntul a venit prin intermediul unui mail pe care Apple l-a trimis catre clienti si postat pe Twitter de Marques Brownlee (MKBHD pe YouTube).

Initial, Apple spunea ca noile Mac Pro si Pro Display XDR vor fi disponibile candva in aceasta toamna, dar un raport facut de Bloomberg inca din luna Noiembrie confirma faptul ca Apple va lansa cele doua noi dispozitive in Decembrie, doar ca nu aveam o data oficiala. Practic, data de 10 Decembrie inca se incadreaza in termenul de „fall”, tinand cont ca oficial, iarna incepe pe data de 21 a acestei luni.

Chiar daca in mailul trimis de Apple, acestia spun ca Mac Pro si Pro Display XDR vor fi disponbile pentru comanda pe data de 10 Decembrie, daca luam in considerare faptul ca multi clienti probabil vor comanda configuratii personalizate, livrarea s-ar putea sa dureze ceva mai mult, unii dintre cumparatori avand sansa sa primeasca noul workstation abia anul viitor.

Modelul entry-level de Mac Pro va fi disponibil la un pret de 5.999 de dolari, ceea ce iti va asigura 32GB de memorie RAM, un procesor Intel Xeon octa-core, o placa video Radeon Pro 580X si un SSD de 256GB. Monitorul Pro Display XDR de 32″ va fi disponibil incepand de la 4.999 de dolari, dar mai mult ca sigur vei avea nevoie si de controversatul stand de monitor de 999 de dolari, care nu este inclus in pretul de 5k cerut pentru monitorul in sine.

Bine, acum, ca sa fiu putin subiectiv, mi se pare o prostie cat mine de mare strategia celor de la Apple si mai ales preturile. Sincer, pentru 12.000 de dolari (Mac Pro + Pro Display XDR + stand) prefer sa-mi construiesc propriul workstation asa cum doresc eu si chiar daca e sa renunt la Mac OS, nu dau cateva mii de dolari pe un sistem de operare, mai ales ca Windows 10 s-a dovedit destul de stabil in ultima perioada.

The Verge

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares