Press "Enter" to skip to content

Aplicatiile V-Ray si Cycles, disponibile cu suport pentru RTX

De la artistii grafici care creeaza scene complexe cu personaje 3D realiste si pana la arhitectii care schireaza designul cladirilor, ray tracing-ul in timp real si inteligenta artificiala pot fi decisive in industrii variate. Astfel, noi aplicatii de top din intreaga lume au inceput sa ofere suport pentru tehnologia NVIDIA RTX cu scopul de a permite artistilor sa isi extinda latura creativa.

Saptamana aceasta, V-Ray de la Chaos Group si Cycles de la Blender au incorporat ray tracing. V-Ray este un software folosit de profesionisti pentru randare in industrii precum animatia 3D, efecte vizuale, arhitectura, automotive si a designului de produse. Cycles este un software de productie open-source care foloseste NVIDIA OptiX pentru a oferi o varietate de caracteristici pentru a imbunatati animatia 3D, cum ar fi tehnologiile subsurface scattering si motion blur.

Imagine creata in Blender

Cu ajutorul NVIDIA RTX, V-Ray ofera randare interactiva si boost-uri de performanta. Noile update-uri vor mari viteza de randare a placii grafice cu o medie de 40% in comparatie cu accelerarea standard a unei placi grafice cu acelasi set-up RTX. V-Ray cu RTX permite artistilor sa randeze cu usurinta si rapiditate scene mari, complexe la detalii fotorealiste.

Suportul RTX integrat in cea mai recenta versiune a Cycles asigura randare in timp real. Utilizatorii pot crea imagini de inalta calitate si pot creste performantele de pana la patru ori, in comparatie cu simpla utilizare a CPU-ului.

Imagine creata in Cycles

Alte aplicatii lansate recent care utilizeaza noile caracteristici RTX si inteligenta artificiala includ:

  • Adobe Premiere Pro
  • Substance Alchemist
  • Adobe Dimension
  • KeyShot de la Luxion
  • Enscape 3D
  • Visualize de la SOLIDWORKS
  • MODO de la Foundry
  • Unreal Engine de la Epic Games

Alte aplicatii care dispun de suport pentru RTX se regasesc aici. Cele mai bune performante pot fi obtinute cu placile grafice RTX Studio pentru laptop sau desktop. Pentru a obtine cea mai buna experienta in aplicatiile creative, utilizatorii pot descarca cel mai recent driver NVIDIA Studio, lansat saptamana aceasta, care include suport pentru V-Ray, Blender si altele. Driverele NVIDIA Studio sunt concepute pentru a oferi cele mai bune performante si siguranta in aplicatii creative de top.

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares