Press "Enter" to skip to content

Intel anunță procesoare pentru AI

Intel anunță un pas important în inițiativa sa AI, prin dezvăluirea unui serii noi de procesoare gândite strict pentru aplicațiile de acest fel.

Seria Nervana Neural Network Processor vine cu două modele, intitulate NNP-T1000 (cel din imagine) și NNP-I1000. Primul este gândit pentru sarcini generale de antrenare a unui AI și poate fi cu ușurință folosit pentru aplicații la scară redusă sau implementat în rețele mari de super-computere. Celălalt procesor este gândit pentru sarcini de inferență.

Pe lângă aceste două procesoare, Intel a mai dezvăluit că se așteaptă ca nevoile pentru dezvoltarea unui sistem AI performant să crească într-un ritm destul de drastic. Compania estimează că puterea de procesoare va trebui să se dubleze la fiecare 3.5 luni, făcând impractică folosirea de procesoare tradiționale, ce nu au fost gândite special pentru AI și Machine Learning. Având în vederea că Legea lui Moore dădea răgaz de doi ani de zile, pe partea de AI lucrurile par a fi mult mai grave. Deși, aici se poate merge pe ideea de înlănțuirea mai multor sisteme pentru a obține acea putere, de aici și posibilitatea de a crea super-calculatoare bazate pe procesoarele anunțate acum de Intel.

[Engadget]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares