Press "Enter" to skip to content

REVIEW: RAZER VIPER

Spread the love

In urma cu cativa ani, eu unul consideram ca se scufunda corabia cu Razer. Stiau sa lanseze Deathadder peste Deathadder si din cand in cand mai aruncau un refresh la Blackwidow sau Kraken, ce veneau la pachet cu o portie de voma RGB.

Si da, asta parea sa fie planul lui Razer acum ceva ani. Nimic nou, nimic special, doar iluminare la greu. Asta si pentru ca parea ca se bazeaza foarte mult pe instinctul ala cretin al consumatorului de a fi fan boy al unui brand. Sau mai profesionist spus client loial.

Si spun asta ca am fost si eu candva in situatia asta. Le-am carat o galagie de bani la inceputul carierei mele de jucator profesionist wanna be de CS 1.6.

Am fost printre primii romani care au detinut Razer Deathadder. Am fost printre putinii idioti care au cumparat Razer Barracuda. Cumparam Razer Mantis la 4-5 luni, de parca-mi refaceam stocul de sosete.

Si probabil iar am fost printre primii romani care au detinut o tastatura Razer Tarantula impreuna cu acea lampa, un accesoriu nitel interesant. Si imi era si utila, pentru ca in perioada aia eu efectiv nu opream PC-ul ci doar stingeam monitorul. Iar noaptea daca doream sa ma duc sa beau apa si lampa celor de la Razer era oprita, luam in brate usa sau peretele.

Insa de vreo doi ani sa zic, parca cei de la Razer s-au desteptat putin. Sau poate s-au prins ca nu merge la nesfarsit sa arunci RGB pe un produs vechi sa speri sa ai rupturi de stocuri in piata intr-un timp foarte scurt.

Si au lasat putin deoparte Deathadder sau Blackwidow si au inceput sa scoata refresh-uri si cateva produse noi decente spre bune.

Ca refresh imi vine in minte perechea de casti Tiamat 2.2 v2. Prima versiune era ceva asa, cat sa te lauzi cuiva ca ai un produs Razer acasa. Dar daca un cunoscator te-ar fi intrebat exact ce model ai, ti s-ar fi facut rusine sa recunosti cu ce stai pe cap acasa.

Insa versiunea v2 a venit cu niste imbunatatiri vizibile. Sau ma rog, le auzi. Am fost placut surprins de ele, imi placeau cum se auzeau atat in jocuri cat si-n muzica. Insa avea o problema maricica: microfonul era oribil. Asta e, nu poti sa le ai pe toate.

Alte miscari interesante au fost lansari de produse precum tastatura Huntsman, microfoanele Seiren si probabil cel mai bun lucru pe care l-au facut: au renuntat la senzorul laser de pe Mamba.

Si Mamba a suferit modificari importante, anume inainte era stiut ca o clona mediocra a lui Deathadder, insa usor usor pare ca l-a depasit. Chiar am fost placut surprins de catre Mamba Elite si Mamba Wireless.

Si urmatorul pas ce era oarecum logic, a fost sa lanseze ceva nou. Si nu s-a lasat asteptat foarte mult, astfel il avem pe Razer Viper.

Isi poate spala insa Razer pacatele din ultimii ani cu Viper?

Razer Viper review | WASD

 

Ce este Razer Viper?

Razer Viper este un mouse simetric ce cantareste doar 69 grame, masoara 126.7 mm x 66.2 mm x 38.71 mm si vine cu 8 butoane programabile.

Si partea misto este ca nu a fost nevoie sa il gaureasca ca sa ajunga la o greutate atat de mica.

Acesta este dotat cu senzorul optic 5G Razer de 16.000 DPI, o viteză de tracking de 450 IPS si suporta clasicul polling rate de 1000 hz.

O alta aditie versus modelele alterioare este cablul Razer Speedflex, ce masoara 2.1 m si asigura o miscare cat mai libera a mouse-ului. Stiti voi, acel cablu ce seamana cu un siret. Si pe care multi spun ca nu il simti.

A, era sa uit de caracteristica vedeta: are iluminare RGB.

Razer Viper review | WASD

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Forma si constructie

Uneori chiar uitam ca utilizam un mouse wired. Firul este foarte este foarte usor si nu incurca absolut deloc cand mouse-ul este miscat brusc, pe o distanta mai mare. Adica cand ara pe pad cu el unul ca mine, de se joaca low sens.

Si asta este dubios pentru mine, ca de fel orice mouse wired pe care-l utilizam, nu puteam sa-l utilizez cum trebuie daca nu-i adaugam si un mouse bungee.

Fiind un mouse simetric, are gripuri laterale pe ambele parti. Acestea sunt din cauciuc insa pare calitativ si nu cred ca se uzeaza prea usor. Ofera un control sporit asupra mouse-ului, indiferent de situatia in care te afli.

Si moda de peste un an incoace este sa folosesti mouse ce cantareste din ce in ce mai putin. Vedem baieti ca Finalmouse, Xtrfy, Cooler Master, dar si Razer acum cum se tot intrec care scoate mouse-ul mai usor, mai interesant.

Insa, baietii aia si-au gaurit mouse-ul pentru a atinge greutatea asta, in timp ce Razer Viper nu. Si da, Razer Viper se misca absolut superb, mai ales pe un mousepad precum SteelSeries QCK Heavy.

Eu de fel eram utilizator de palm grip. Insa in ultimele luni aim-ul meu o luase la vale. Ce-i drept, nici nu ma mai joc atat de mult, insa diferenta era enorma. Si de fel in trecut ca sa rezolv aceste probleme, fie mai modificam rezolutia sau sensivitatea, fie gear-ul.

Modificarea setarilor ingame nu m-a ajutat, la gear nu vreau sa renunt. Si atunci ce-i de facut? Ei bine, m-am fortat putin sa folosesc, macar cat ma joc CS:GO sau PUBG, claw grip.

Si lucrul asta m-a ajutat sa-mi recuperez putin din precizie. Poate daca m-as juca ceva mai mult, mi-as reveni in totalitate.

Dupa parerea mea, este un mouse bun pentru toate grip-urile. Insa cei ce au palm grip au o senzatie sporita de comfort.

Razer Viper review | WASD

 

Butoane si scroll

Scroll-ul e destul de silent si imi place lucrul asta. Bine, de fel nu era un mare punct negativ daca scroll-ul unui mouse de gaming este galagios, asta pentru ca oricum in 80% din cazuri un utilizator are perechea de casti pe cap si nu aude acel zgomot.

Butoanele optice se observa si ele in sesiuni de joc, simtindu-se in unele instante ca au un timp de raspuns mai rapid.

Razer Viper review | WASD

 

Software

Putem spune acum ca Synpase 3 a luat bacul si acum este la facultate. Mai sunt mici hibe cu el, dar par ca se rezolva incet incet cu fiecare update ce este lansat.

Utilizand software-ul Synpase 3 putem customiza dupa plac diverse setari ale mouse-ului, cum ar fi: DPI, polling rate, iluminare, macro-uri si diverse functii ale butoanelor.

 

Verdict

Da, nu prea am ce sa-i reprosez lui Razer Viper. Este un mouse de gaming foarte bun, in special pentru cei ca mine, care se joaca in mare in mare doar FPS-uri.

Greutatea mouse-ului si firul fac o echipa foarte buna impreuna, iar senzorul precis da pe spate mai pe oricine.

In momentul de fata este cel mai bun mouse de gaming wired pe care l-am testat. Si sincer, ma bucur teribil ca cei de la Razer n-au scos iar un refresh pentru Deathadder.

Chiar daca Razer nu o recunoaste, categoric acest mouse se adreseaza celor ce se joaca Counter Strike la nivel ridicat.

Razer Viper review | WASD

Insa mi se pare scumpicel pentru un mouse wired, adica undeva peste 400 lei. Dar am vazut si cazuri mai rele.

Insa multi s-au rasculat ca este o diferenta de peste 100 lei intre Razer Viper si Deathadder.

Insa acei oameni omit faptul ca Razer Viper ii este net superior lui Razer Deathadder. Nu doar datorita formei, ci si din punct de vedere al dotarilor.

Si in cazul in care nu v-ati prins, pentru cei ce nu vor sa treaca la un mouse wireless, Razer Viper ar trebui sa fie mouse-ul pe care sa-l cumparati.

Si pentru sufletelul meu, sper ca cei de la Razer sa scoata si o varianta wireless. Si am inteles ca ar exista ceva pe drum, dar nu ma incred mereu in aceste leak-uri.

Spread the love

Articol preluat de pe wasd.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares