Press "Enter" to skip to content

Microsoft anunță un Surface Laptop 3 cu procesor AMD

Microsoft a organizat un eveniment special seara trecută, în cadrul căruia a dezvăluit o serie de produse noi, printre care și un Surface Laptop 3 cu procesor AMD.

Și nu orice procesor AMD, un Ryzen 7 3870U cu un RX Vega 11 incorporat, creat printr-un parteneriat dintre cele două companii. Procesorul va fi disponibil pe unele din modelele de 13.5 și 15 inch, în timp ce restul se vor folosi de hardware Intel, chiar sub forma noii generații pe 10 nanometri.

Probabil vă întrebați ce fel de performanță ar putea avea modele oarecum similare de laptop, echipate cu procesoare diferite. Eh, conform celor de la AMD, un i7 1065G7 este cu 18% mai lent în 3DMark Time Spy, și cu 4% mai slab în 3DMark 11. Va trebui să așteptăm niște teste mai imparțiale pentru a fi siguri. Merită menționat că procesoarele de laptop AMD sunt tot pe 12nm și folosesc Zen+, asta dacă nu cumva Microsoft are prioritate la vreun procesor încă neanunțat.

RYZEN Microsoft

În rest, Surface Laptop 3 vine cu 8GB sau 16GB de memorie RAM, între 128GB și 1TB de stocare, porturi USB normale și Type C, un port Surface Connect, și chiar un jack audio. Vine până și cu suport pentru FreeSync. Iar într-o oră poate fi încărcată 80% din baterie ce poate dura cam o zi întreagă atunci când este plină. Nu știu să vă spun exact cum definește Microsoft „o zi întreagă”.

Noua serie de dispozitive va fi disponibilă din 22 octombrie, la prețuri ce încep de la 1000 de dolari/euro pentru varianta de 13.5 inch, și de la 1200 euro pentru varianta de 15 inch.

[Tom’s Hardware]

 

 

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares