Press "Enter" to skip to content

Intel trece la 2.5Gb/s Ethernet

Dacă ați încercat să cumpărați o placă de bază mai dichisită în ultima vreme, probabil ați văzut că unele vin cu două porturi Ethernet. De obicei unul de 1Gb/s Intel (lăudat pentru fiabilitatea sa) și altul de 2.5Gb/s, de obicei de la Realtek. Eh, cei care vor Intel până la capăt își vor avea dorința împlinită în curând.

Compania a dezvăluit i225-V, un nou controller de rețea cu o lățime de bandă de 2.5Gb/s. Acesta pare că va avea un preț suficient de mic încât să fie disponibil pe plăcile de bază noi (nu tocmai toate, tot trebuie să fie ceva dichisit cât de cât, dar nici tocmai cele high-end).

Noul chipset vă permite să accesați viteze cu totul noi și nebănuite… în teorie. În pratică, pe lângă o placă de bază ce are echipat acest chipset veți mai avea nevoie și de echipament de rețea adecvat (ce momentan este foarte, foarte scump). Iar dacă vreți și internet, va trebui să mai așteptați până ce companiile locale oferă astfel de servicii.

Priviți totuși partea bună. Este mai ieftin și mai ușor de obținut o lățime de bandă de 2.5Gb/s decât una de 10Gb/s, din moment ce nu necesită fibră optică, ci doar un cablu de rețea normal, de zi cu zi, ce funcționează la o frecvență mai mare ca cea standard.

[Overclock 3D]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares