Press "Enter" to skip to content

Brother PocketJet PJ-863 și scanerul portabil DS-940DW sunt tot ce ai nevoie pentru „biroul” tău mobil (review)

Alimentate de acumulatori și suficient de mici pentru a încăpea în rucsac, PocketJet PJ-863 și scanerul portabil DS-940DW sunt ideale pentru cei care doresc să poată imprima sau scana documente oricând și oriunde. Sau poate că ai o mică „prăvălie”, unde nu prea ar fi loc și nici condiții pentru amplasarea unui aranjament de tip office, cu scaner/imprimantă alimentată la priză.

PocketJet PJ-863 este o imprimantă mobilă care folosește tehnologia de imprimare termică directă, așa că nu trebuie să te mai îngrijorezi de cartușe sau toner – tot ce iți trebuie este hârtie termică. Imprimanta are un design modern și minimalist, dimensiuni compacte, si cântărește sub jumătate de kg.

Este important de menționat că imprimanta vine fără acumulator, dar acesta poate fi achiziționat separat alături de o sumedenie de accesorii, precum husă de protecție din cauciuc, suport pentru coli, ghidaj de hârtie, suport pentru rolă, kit pentru mașină si încărcător auto etc.

Brother PocketJet PJ-863 DS-940DW

Chiar dacă nu este destinată imprimărilor de volum mare, viteza este un aspect demn de menționat. Brother susține ca ea poate tipări până la 13,5 pagini pe minut, dar eu zic ca mai realist ar fi cam 11. Totuși, este o îmbunătățire față de modelul anterior care era capabil de doar de 8 pagini pe minut.

Imprimarea se realizează la o rezoluție de 300 dpi si un aspect pe care îl găsesc util, este capacitatea imprimantei de a recunoaște și de a reda schimbările de „lumină” în timpul imprimării, lucru important în domenii precum tatuajul, unde este necesară vizualizarea clară a zonelor cu umbre, și nu doar a contururilor.

PJ-863 sta foarte bine si la capitolul conectivitate, imprimanta se poate conecta prin Bluetooth, NFC și cablu USB-C, fiind compatibilă cu o gamă largă de dispozitive, de la laptopuri și PC-uri, până la tablete și smartphone-uri.

Brother PocketJet PJ-863 DS-940DW

Pe lângă tradiționala foaie A4, poți imprima pe foi tăiate, role continue sau perforate. De asemenea, este compatibilă cu etichete care au pliere în evantai, precum și cu formate populare gen A4, A5, Letter și Legal, plus opțiunea de imprimare continua.

Dar toate astea vin la un preț pe măsură: aproximativ 2700 de lei. În plus, costul hârtiei termice este și el destul de piperat, un top de 100 de coli ajungând la aproximativ 40 de lei. Pentru utilizatorii care caută o soluție de imprimare pentru activități zilnice obișnuite, s-ar putea ca investiția într-un model ca asta să nu fie justificată, având în vedere că pare gândită mai degrabă pentru nevoi de nișă si scenarii specifice, gen echipaje de poliție, curieri sau orice alta activitate care se desfășoară in afara unui birou.

Brother PocketJet PJ-863 DS-940DW

Scanner portabil Brother DS-940DW

A doua jucărie pe care am pus mâna și care lucrează in tandem cu imprimanta, este Scanerul portabil DS-940DW.

Înainte de a discuta despre el, e util să facem o distincție între tipurile de scanere portabile: cele cu alimentare manuală, unde introduci fiecare pagină pe rând, și cele cu alimentare automată, care pot gestiona mai multe pagini simultan.

Brother DS-940DW face parte din prima categorie, și este destinat scanării de volum redus, dar o poate face si fata verso. Este o idee mai mare decât imprimanta si un pic mai greu, cântărind 700g.

Brother PocketJet PJ-863 DS-940DW

Pe partea dreaptă a scanerului avem 5 butoane: Power, Start/Stop, Color/Mono, PDF/JPG și duplex. Toate opțiunile importante sunt la îndemână, așa că nu trebuie să pierzi timp prin setările software. Pe lateral, există un buton care îți permite să schimbi între modurile microSD, USB și Wi-Fi. De asemenea, ai si un buton pentru configurarea rapidă WPS.

Modul microSD mi se pare cel mai practic, pentru ca iți permite să scanezi fără a te conecta la un laptop sau telefon. Se configurează ușor si pe PC, ai grijă doar sa comuți in modul USB.

Funcționează instant cu driverele standard de pe Windows, mac OS sau Linux. Iar dacă folosești un PC sau Mac, Brother iți pune la dispoziție o suită software  pe care o găsești pe pagina lor.

Brother PocketJet PJ-863 DS-940DW

Eu am folosit doar iPrint & Scan de pe telefon. Scanerul poate procesa 15 pagini pe minut pentru documente A4, fie ele color sau alb-negru în duplex. Totuși, viteza variază în funcție de rezoluția aleasă, care poate fi setată între 100 dpi și 1200 dpi.

Prețul este de 930 de lei, si singurul accesoriu suplimentar pe care îl poți cumpăra, este un suport care funcționează ca o protecție pentru documentele mai fragile. Ambele produse sunt soluții bune pentru cei care au nevoie de un scaner sau o imprimantă portabilă si compactă, si ele fac deja parte din arsenalul nostru de unelte de teren. Dar cel mai important, fiind simple si intuitive, nu trebuie să fii vreun expert în tehnologie ca sa le folosești la potențial maxim.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Published in International

ESR
ESR

Electronic Sports Romania

More from InternationalMore posts in International »

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares