Press "Enter" to skip to content

Brother MFC-B7810DW este o imprimantă laser all-in-one, numai bună pentru imprimare ieftină și fiabilă (review)

Brother MFC-B7810DW este genul acela de imprimantă pe care o pui la birou și „trage” toată lumea de ea cât e ziua de lungă, versatilă, fiabilă și care nu-ți dă emoții de fiecare dacă când trebuie să comanzi provizii de toner sau cartușe.

Are un design compact și robust, ceea ce o face potrivită pentru spațiile de lucru mai mici. Ne interesează acest aspect? Eu zic ca da, pentru ca la aceste dimensiuni își găsește ușor locul atât într-un birou cat si într-o locuință. Pe scurt, este un cub nici prea mare nici prea mic, nici frumos dar nici urât. Dar cu siguranță nu iți va fi rușine sa îl ții lângă birou. Nu este nici foarte grea, la  aproximativ 12kg, deci o poți muta de colo colo daca vrei asta. Nici la capitolul zgomot nu sta rău, in modul standard generând cam 50dB iar in modul silențios vreo 44, aspect de luat in calcul mai ales dacă alegi sa o folosești in propria locuință.

Brother MFC-B7810DW

Interacțiunea este la fel de „clasică” precum designul carcasei. Brother MFC-B7810DW are un ecran LCD cu două linii de „taste”, care te ajută să accesezi toate funcțiile fără efort. Interfața este destul de simplă, incât sa o poți folosi si dacâ ești mai atehnic.

Funcțiile de bază, cum ar fi imprimarea, copierea, scanarea si chiar faxul sunt la îndemână și se controlează direct de pe panoul din față. Instalarea a fost super simplă, imprimanta s-a conectat rapid și fără bătăi de cap. Ce mi s-a părut și mai tare, e că am reușit să fac conectarea direct de pe ecranul imprimantei, fără să am nevoie să o leg la PC. Asta numesc eu eficientă. Am urmat câțiva pași simpli pe display-ul imprimantei, și gata, eram conectat la rețea. Sigur, poți să o configurezi și în mod clasic, printr-un computer, dar funcția asta de conectare directă mi s-a părut practică și eficientă, si te scutește de pași suplimentari.

Așadar instalarea unei imprimante nu trebuie sa fie inginerie aerospațială, la tine mă uit, HP! Prima chestie pe care am observat-o și mi-a plăcut,  a fost suportul pentru rețea Wi-Fi pe 5 GHz. Majoritatea multifuncționalelor disponibile pe piață in categoria asta de preț funcționează doar pe 2,4, dar cum in ziua de azi cei mai multi dintre noi ne conectăm la 5GHz, te-ai putea trezi ca nu găsești imprimanta in rețea, si sa trebuiască sa comuți mereu pe 2,4. E adevărat si ca router-ele mai capabile știu sa comute automat, dar faptul ca îți poți aduce imprimanta direct pe 5GHz mi se pare oricum bine venit!

Brother MFC-B7810DW

Wi-Fi Direct este de asemenea suportat, ceea ce înseamnă că poți imprima direct de pe smartphone-uri sau tablete fără a te mai conecta la rețeaua din casa sau din birou. Un alt aspect important al acestui multifuncțional este versatilitatea conexiunilor.

Pe lângă WiFi pe 5Ghz si WiFi Direct mai ai si USB si Ethernet, adică conexiune la rețea sau internet prin cablu. Una dintre cele mai importante  caracteristici este bineînțeles viteza de imprimare, iar cea de fata sta bine la 34 de pagini pe minut, deci este capabilă să gestioneze volume mari de documente într-un timp scurt. Are si 256 MB de memorie internă și un procesor la 600 MHz, care îi permit să gestioneze si sarcini mai complicate sau un volum mare de date.

Memoria ajută la stocarea temporară a documentelor, așa că poți trimite mai multe chestii la imprimat fără să întâmpini blocaje sau încetiniri. Vine echipata si cu o tavă generoasa de 250 de coli, adică jumătate de top de hârtie, dar si o tava de ieșire de 120 de pagini, foarte utilă  în evitarea supraaglomerării.

Brother MFC-B7810DW

Capacitatea de gestionare a hârtiei nu se limitează doar la volum, ci și la versatilitatea tipurilor de hârtie acceptate. Imprimanta poate manipula o varietate de formate, inclusiv Letter, Legal, A4, A5, A6, B5 și B6, ceea ce o face potrivită pentru mai toate nevoile de imprimare.

Nu îți recomand însă sa scoți la foc automat sute de pagini, ia în calcul ca este făcută pentru un volum de aproximativ 2000 pagini pe luna. Nu te va opri nimic sa treci de aceasta limită, dar vei observa ca de la un anumit punct încolo se cam încinge, iar ventilatorul va încerca din răsputeri sa o răcească, ceea ce se traduce printr-un nivel de zgomot destul de ridicat.

O alta funcție pe care o găsesc  utilă este cea de auto-duplex  sau pe românește imprimare automată față-verso. MFC-B7810DW poate imprima pe ambele părți ale colii fără să fie nevoie s-o întorci manual. Pe lângă faptul că e mai Eco, te ajută să scazi costurile de operare, mai ales când ai de printat cantități mai mari de documente.

Brother MFC-B7810DW

Si ca tot vorbeam despre costuri, acestea zic eu ca sunt mai mult decât decente. Imprimanta am găsit-o la 1450 de lei, iar un cartuș de toner negru original cu programul lor TonerBenefit si cu o capacitate de 2000 de pagini, este 123 de lei. Așa mai vii de acasă.

Cartușul se înlocuiește foarte ușor, toata operațiunea durează câteva zeci de secunde, deschizi sertarul scoți cartușul vechi și îl înlocuiești cu cel nou. Atât.

Brother MFC-B7810DW

Si nu in ultimul rând, jucăria asta nu se limitează doar la imprimare – oferă și funcții de copiere, scanare și fax, face copii față-verso automat, are si alimentator automat de documente, acel ADF care poate gestiona undeva la 50 de coli, așa că nu trebuie să stai să încarci fiecare pagină manual.

Dacă la imprimare poate scoate 34 de pagini pe minut, la scanare multifuncționalul este capabil de 22,5 imagini pe minut, ceea ce e destul de rapid.

Scanarea e de calitate, si din nou te poți folosi de alimentatorul automat de documente ca să scanezi mai multe pagini într-o singură sesiune, iar opțiunea de scanare față-verso automată este utilă dacă ai documente care presupun un astfel de scan.

Toate astea îți simplifica munca și te ajută să economisești timp. Si nu in ultimul rând, as menționa aplicația. Brother Mobile Connect nu este un app foarte complex, dar destul de intuitiv si practic. Poți să imprimi și să scanezi documente direct de pe telefon, și chiar să comanzi consumabile, care îți sunt livrate direct la ușă. În plus, poți să îți personalizezi funcțiile pe care le folosești cel mai des și să ai acces la opțiunea de imprimare direct de pe dispozitivul mobil.

Brother MFC-B7810DW

Dar cea mai utilă funcție, din punctul meu de vedere, este cea de OCR. Practic, ea îți permite să transformi o foaie tipărită într-un fișier text editabil. Știu că există destule aplicații de genul ăsta pe telefon, dar e super convenabil să ai opțiunea inclusa direct în imprimantă.

Concluzii despre Brother MFC-B7810DW

Iar acum haideți sa tragem si o concluzie. Brother MFC-B7810DW este o multifuncțională simplă si cinstită, care face exact ce trebuie sa facă.

Este potrivita atât pentru uz casnic, cât și pentru birourile cu volum mic si mediu de lucru, care au nevoie de o soluție completă de imprimare, scanare si copiere. Reușește asta? Eu zic ca da, si încă foarte bine.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Published in Jocuri

ESR
ESR

Electronic Sports Romania

More from JocuriMore posts in Jocuri »

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares