Climatul jocurilor video din ultima vreme înclină din ce în ce mai mult către titluri live-service, multiplayer și always online, și deși unele dintre ele sunt chiar reușite, nu pot să nu remarc faptul că unii (inclusiv eu) au ajuns să li se facă lehamite atunci când aud cuvintele „joc online”, și pe bună dreptate. Titlurile de genul ăsta sunt gândite în general să îți mănânce cât mai mult timp posibil, și ca să te menții competitiv în Destiny 2 sau orice alt MMO la care te poți gândi trebuie să fii constant online, să faci quest-uri și să îți crești ușor-ușor puterea personajului fără să rămâi mult în urma celor care se joacă zilnic.
Și în timp ce asta e complet ok și există loc pe piață și pentru așa ceva, parcă există momente când tot ce vreau să fac este să pornesc un joc single-player pe care pot să îl parcurg în ritmul meu, fără să fiu grăbit sau să mă lupt cu FOMO, sau fear of missing out. Well, dacă și tu te regăsești în tabăra asta și vrei câteva idei de jocuri single-player senzaționale cu care să îți ocupi o parte din concediul care ți-a mai rămas vara asta, rămâi alături de mine cât vorbim despre 10 titluri pe care poți să le joci singur pe PC sau console.
Dar înainte, vreau să menționez faptul că ăsta nu e un top propriu-zis, ci mai mult o listă aranjată într-o ordine aleatorie de jocuri pe care le-am jucat la viața mea și care mi-au plăcut foarte mult. Cu siguranță că pe unele le știți și le-ați jucat și voi, dar sunt convins că vor exista aici și titluri de care poate ați mai auzit dar sper eu să plecați de aici cu gândul la măcar un joc nou care vă sună interesant și pe care abia așteptați să îl jucați. That being said, să trecem la treabă.
10. The Witcher 3
Am să încep cu probabil jocul meu preferat din toate timpurile, The Witcher 3. Reușita celor de la CD Projekt Red este una incredibilă chiar și acum, la aproape 10 ani de la lansarea inițială, și dovedește faptul că o poveste bună alături de o lume creată cu o imensă atenție la detalii va sta în picioare în fața timpului fără probleme. În caz că nu știai deja, în The Witcher 3 iei rolul lui Geralt of Rivia, un vânător de monștri și lucruri supranaturale cu scopul de a-i proteja pe cei neputincioși, prin forță brută, capcane, poțiuni care mai de care mai sofisticate și două săbii pe spate gândite să sfârtece orice, de la om la spirit.
Dacă alegi să iei povestea mai încet și să faci și câteva side quest-uri pe lângă, te vei uita la un play counter care indică la nord de 60 de ore, cu tot cu cele două DLC-uri fenomenale Hearts of Stone și Blood and Wine. Dacă vrei să vezi tot ce are jocul ăsta de oferit, atunci ar trebui să te aștepți să petreci mult peste 150 de ore explorând fiecare colțișor, peșteră și oraș. Și sincer să vă spun, merită din plin să faceți asta, mai ales acum de când jocul a primit un update masiv la capitolul grafică cu ocazia lansării și pe consolele moderne gen PS5 și Xbox Series.
Acum ai parte și de un sistem robust de ray-tracing care complimentează perfect cele mai frumoase apusuri de soare dintr-un joc văzute de mine vreodată, dar și alde DLSS și FSR pentru ca performanța să nu fie o problemă prea mare. Găsești jocul pe majoritatea magazinelor online, și de multe ori am văzut reduceri semnificative care aduc pachetul complet de joc + 2 DLC-uri la sume derizorii gen 50 de lei. Și nu cred că există vreo variantă mai bună în care să cheltui 50 de lei pentru divertisment decât ăsta.
9. Ghost of Tsushima
Încă un entry complet previzibil pe listă, next up vorbim despre Ghost of Tsushima, și poate te gândești: Tudor, nu ai făcut review jocului atunci când s-a lansat pe PC acum o lună? Well, ba da, dar nu am de gând să ratez o ocazie atunci când vine vorba de recomandat jocul ăsta. Este absolut sublim, cu o poveste care te va ține lipit de scaun pe tot parcursul celor aproximativ 25 de ore, cu un combat super satisfăcător și o grafică care încă rezistă foarte bine și astăzi.
Așa cum am spus deja, este disponibil și pe PC, dar dacă nu ai un sistem suficient de capabil ca să ruleze jocul în condiții bune, iți poți lua unul de pe zona.store, magazinul nostru online unde găsești PC-urile Gamebox pentru joacă, cu configurații variate pentru fiecare buzunar, sau te poți bucura de Ghost of Tsushima și pe PS5 și PS4, evident. Versiunea pentru consola mai nouă suportă și 4K la 60fps, deci e o plăcere și pe PlayStation. Review-ul complet al Ghost of Tsushima îl regăsești și în descriere.
8. Assassin’s Creed Odyssey
Următorul titlu despre care vom vorbi este unul ceva mai controversat, dar cu toate astea rămâne unul dintre RPG-urile mele preferate of all time. După ce seria Assassin’s Creed s-a reinventat și a trecut de la un simulator de stealth la un action game în toată regula cu Origins, Odyssey este un joc mai complet, mai rafinat și, după părerea mea, superior.
Are loc în Grecia antică, un loc foarte interesant și plin de povești de spus, iar firul narativ în sine este plin de situații intense, răsturnări de situație neașteptate și linii de dialog amuzante pe alocuri. Sunt de acord că poate fi o idee cam mult content în joc, dar ca să termini povestea nu trebuie să faci prea multe side quest-uri oricum, și ai asigurate cel puțin 45 de ore de gameplay savuros.
7. The Wolf Among Us
În continuare vorbim despre un joc mai diferit de cele menționate până acum, în mare parte datorită faptului că The Wolf Among Us nu este un titlu plin de acțiune și bătăi, ci o poveste spumoasă transpusă într-un format point-and-click. Este făcut de Telltale Games, maeștrii jocurilor de genul, iar acțiunea îl urmărește pe lupul cel rău din poveștile Scufița Roșie și Cei Trei Purceluși, actualmente reabilitat și unul dintre protectorii personajelor basmelor care încearcă să trăiască niște vieți normale într-un oraș care nu îi acceptă.
Lista de fețe familiare cu care te vei întâlni pe tot parcursul jocului este lungă: Albă ca Zăpada, Frumoasa și Bestia, Oglinda Magică, Bloody Mary și câte și mai câte, iar dacă îți plac genul ăsta de jocuri, nu ai cum să dai greș cu The Wolf Among Us. Ba mai mult, continuarea jocului se află după colț, și sunt șanse să vedem un sequel chiar în acest an, deci e un moment mai bun ca oricare să te scufunzi în lumea asta mistică și plină de șarm.
6. Kingdom Come: Deliverance
Urmează un titlu care, după părerea mea, nu primește suficient respect și admirație pe cât ar merita. Kingdom Come: Deliverance este un joc special, cum foarte rar vedem, și te transpune perfect în pielea unui fiu de fierar fără vreun skill notabil, aruncat în mașinăria războiului și pus față în față cu realitatea unei lumi sângeroase și fără milă.
Protagonistul Henry va învăța în paralel cu tine cum să atace cu sabia, cum să tragă cu arcul și cum să facă poțiuni care mai de care mai folositoare în acest part-RPG part-simulator, iar cu o poveste umplută până la refuz de intrigă și de oameni cu două fețe gata să treacă peste cadavre pentru a-și vedea interesul, sunt puține jocuri mai rewarding decât acesta. În plus, recent a fost anunțat și Kingdom Come Deliverance 2, continuarea titlului din 2018, așa că dacă îl joci și îți place, nu mai ai mult de așteptat până la următorul joc din serie.
5. The Last of Us
Be First to Comment