Press "Enter" to skip to content

Glorious O 2 PRO 4K/8K Hz Edition – un mouse corect la un preț incorect (review)

Glorious este un brand cu care am tot avut de-a face în ultimul timp, ba chiar mai mult de atât, tastatura pe care o folosesc în mod principal la birou este una GMMK2, model creat tot de Glorious (review curând!). Cum vă puteți da seama probabil, la birou avem o sumedenie de tastaturi din care am putut alege și totuși, am mizat pe aceasta, în principal pentru build-ul solid și calitatea ce nu lasă de dorit.

Cu acest gând în minte, vă puteți da seama că am fost cel puțin intrigat atunci când am văzut pentru prima dată mouse-ul O 2 PRO 4K/8K Hz Edition, voiam să aflu dacă se ridică la nivelul tastaturilor produse de același brand. Spoiler: nu chiar, dar ajungem acolo imediat.

Glorious O 2 PRO

Aspect & Design

La prima vedere, Glorious O2 PRO este un mouse cu un design destul de minimalist, practic, nu are niciun fel de brizbriz sau vreun lucru ce-l face să-ți sară în ochi. Chiar dacă n-ai putea să-ți dai seama imediat, acesta nu este un mouse ambidextru, fiind un design simetric dedicat în particular dreptacilor. Pentru mine aceasta nu este o problemă, dar este clar că acesta nu este mouse-ul perfect pentru tine dacă ești stângaci.

Ce am apreciat foarte mult la acest mouse sunt dimensiunile sale, deoarece nu este unul mic în absolut. Vedeți voi, am mâinile destul de mari, deci un mouse de dimensiuni reduse nu este unul ideal pentru mine. Acesta, chiar dacă ceva mai zvelt decât, să zicem, un Keris II ACE, compensează prin lungimea sa. Asta se traduce prin confort fără să conteze felul în care ții mouse-ul în mână, fie palm, claw sau fingertip grip. Pentru mine cel mai bine s-a simțit atunci când toată palma se afla pe suprafața mouse-ului, dar nu pot să mă plâng în absolut nici de feeling-ul celorlalte moduri de a-l ține în mână.

Glorious O 2 PRO

Comparativ cu caracteristicile enumerate mai sus, nu am fost un fan prea mare al finisajului ales. Aici se merge pe un exterior grunjos și de obicei îl prefer pe acesta în detrimentul acelor suprafețe smooth ale multor șoareci de birou, dar aici nu s-a simțit la fel de bine, în special din cauza calității plasticului ce, pare-mi-se mie, nu-i așa de wow.

Așa cum este cazul cu mai toate mouse-urile de gaming lansate în ultimul timp, și acesta este un ultralight, cu o greutate de 59 de grame. Nu este cel mai ușor mouse cu care am avut de-a face, dar greutatea aceasta pare să reprezinte noul standard în materie de șoareci lightweight..Glorious O 2 PRO

În general, pot spune că prefer acest design față de cel al lui O 2 clasic, care este mult mai flashy dar, în același timp, mult mai inconfortabil pentru mine. Dacă vreți un model cu RGB și alte brizbrizuri acesta nu este unul pe care îl recomand, dar dacă vreți un mouse construit destul de bine și care nu-ți obosește mâna din cauza vreunui design avangardist, acesta este tocmai bun.

Specificații Tehnice

Cum nu există mouse lansat în ultimii ani fără un DPI absurd, nici O 2 PRO nu este o excepție de la regulă. Are un DPI de 26.000, ceea ce mi se pare un overkill complet dar acest lucru deja a devenit un standard al industriei. Cum am mai zis și în trecut, este un arms race absurd ce nu oferă alt rol decât acela de marketing. Da, poate că 0.1% din utilizatori vor avea nevoie de acest aspect (nu mă întrebați din ce motiv) și vor aprecia faptul că au posibilitatea să dea DPI-ul în blană, dar nu văd vreun mod în care utilizatorul comun o să se folosească de valorile gargantuane ale acestuia.

Glorious O 2 PRO

Switch-urile par să fie destul de bune și click-urile se simt și aud bine, no problems on that part, dar nu știu ce să zic despre cele 100 de milioane de click-uri promise de Glorious pe website-ul lor. Da, este un mouse bun la prima vedere și mi-a plăcut chiar și după ce l-am folosit o vreme, dar nu știu dacă va face față la ceea ce înseamnă aproximativ un deceniu, numai timpul ne va putea clarifica această problemă.

Polling Rate-ul se ridică la cel standardul cu care ne-au obișnuit și ceilalți producători de periferice în ultimul timp, mai exact 4K wireless și 8K cu ajutorul cablului USB-C. Eu sunt destul de slab în jocurile unde polling rate-ul chiar contează și ochiul meu de gamer nu e la fel de bun ca cel al unui jucător avid de e-sports, deci fie că e vorba de 4K sau 8K, chiar nu simt diferența. Ce pot să vă spun e că am auzit pe mulți jucători serioși de titluri precum CS 2 care se jură cu mâna pe inimă că un polling rate mai mare chiar se simte, who knows?

Glorious O 2 PRO

Ultimul aspect vizat și unul de care fac pariu că mulți dintre voi veți fi interesați este bateria. Pentru modelul O 2 PRO 4K/8K Hz , producătorul promite o autonomie de 35 de ore atunci când polling rate-ul este la 4K și de 80 la 1K. Ce-i drept, am folosit mouse-ul până am epuizat bateria dar nu am cronometrat durata, ce vă pot spune este că l-am folosit lejer peste 24 de ore și că am avut de-a face recent cu șoareci cu baterii mult mai slabe.

Cum se simte în mână

Pe lângă uzul de zi cu zi de la birou, am mai folosit acest mouse și pentru sesiuni ocazionale de gaming, fie ele de CS, Warzone sau jocuri mai pe placul inimii mele precum un Ghost of Tsushima sau Cyberpunk 2077. Nici în primul caz, nici în cel de-al doilea nu am întâlnit probleme.

Glorious O 2 PRO

Mouse-ul se mișcă bine, are un feeling destul de bun în mână (dacă ignorăm plasticul dezamăgitor) și palma mea nu a transpirat la fel de mult ca de obicei pe el. Nu este un mouse cu același cool factor ca și tastaturile Glorious cu care am avut de-a face recent și nu excelează nici pe partea tehnică, dar este un mouse suficient de bun cu destule atuuri ca să reprezinte un jucător respectabil în segmentul său de piață.

Preț și Concluzie

Aici ajungem la un punct foarte important pentru mulți dintre voi, și anume: prețul. Chiar pe site-ul celor de la Glorious putem să găsim o ofertă pentru acest model la puțin peste 700 de lei, o sumă ce mi se pare destul de mare pentru ceea ce oferă acest mouse.Glorious O 2 PRO

Nu mă înțelegeți greșit, nu-i un mouse rău în absolut, dar consider că există oferte mult mai bune pe piață la acest preț sau chiar sub acesta. Dacă luăm în considerare și faptul că e un model destul de basic din multe puncte de vedere, s-ar putea să vă gândiți de două ori înainte să-l alegeți pe Glorious O 2 PRO 4K/8K Hz Edition în locul altor modele similare de pe piață.

Dacă iei în considerare prețul de listă al competitorilor direcți, Razer Viper V3 Pro și Logitech G Pro X 2 Superlight, atunci șoarecul Glorious este considerabil mai ieftin, cu vreo 200 de lei. Faza e că modele alea sunt disponibile de ceva vreme, iar reducerile aplicate celorlalte modele fac din O 2 Pro o recomandare mai complicată.

Nu văd nicio problemă dacă vrei ca următorul tău mouse să fie acesta, dar pe mine nu m-a surprins cu nimic și prețul a fost picătura ce a umplut paharul. Overall, nu pot să-l numesc un mouse rău și consider că o eventuală reducere a prețului s-ar putea să-mi mai schimbe opinia, dar în momentul actual m-aș gândi de două ori înainte să cumpăr acest mouse.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Published in Jocuri

ESR
ESR

Electronic Sports Romania

More from JocuriMore posts in Jocuri »

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares