Press "Enter" to skip to content

Cât costă să înlocuiești ecranul unui smartphone tri-fold? HUAWEI ne oferă răspunsul

HUAWEI Mate XT Ultimate a debutat în piața din China cu un preț de 2549 de euro, noul smartphone tri-fold putând fi cu ușurință cel mai costisitor telefon lansat vreodată de HUAWEI. Iar cu un preț de achiziție atât de mare, nu ai nevoie de prea multă imaginație pentru a deduce costul eventualelor reparații neacoperite de garanția comercială.

Spre deosebire de mai rezonabilul Honor Magic V3, Mate XT Ultimate nu are ecranul pliabil complet protejat în corpul carcasei, designul tip evantai lăsând o treime din suprafața acestuia complet expusă la lovituri și zgârieturi accidentale, practic imposibil de evitat în timpul folosirii de zi cu zi a telefonului.

Adresând aceste îngrijorări, Huawei precizează că ecranul cu două zone de pliere și 10.2” suprafață desfășurată este protejat cu un nou tip de sticlă UTG (ultra-thin-glass), mai groasă și astfel mai rezistentă decât soluțiile întâlnite la alte ecrane pentru telefoane pliabile. În plus, suprafața ecranului este protejată suplimentar împotriva zgârieturilor folosind o folie din plastic pre-aplicată, care la nevoie poate fi înlocuită la centrele de service autorizate fără costuri prea mari.

Totuși, dacă se întâmplă „necazul”, lista oficială de prețuri publicată chiar de Huawei ne arată că repararea unui smartphone tri-fold este genul de experiență pe care nu ai vrea să o ai în afara protecției oferită de garanția comercială de producător, sau umbrela unei asigurări opționale tip CASCO.

Dacă nu ești acoperit de niciuna dintre variantele descrise mai sus, atunci înlocuirea ecranului unui telefon HUAWEI Mate XT te va costa 1019 euro, tarif ce include și costul manoperei într-un centru de service autorizat.

Anticipând efectul descurajant pentru „neîndemânaticii” care ar putea renunța la ideea folosirii unui smartphone tri-fold, Huawei a anunțat un tarif promoțional de 892 euro pentru ghinioniști care își vor strica telefonul în perioada imediat următoare. Iar pentru cei care se știu predispuși la astfel de accidente a fost anunțat și un program care presupune plata în avans a reparației pentru telefonul al cărui ecran încă nu este stricat. Astfel, plătești 50 % din costul înlocuire ecran și dacă ai un astfel de accident în următorul an vei putea face reparația fără să plătești nimic în plus.

Mai departe, pentru defecțiuni la placa de bază a telefonului costul de înlocuire este 1160 de euro. Prin comparație, tariful de 63 euro pentru operațiunea de înlocuire acumulator pare aproape un chilipir.

Dacă ai nevoie să înlocuiești capacele aplicate pe spatele telefonului te va costa 175 de euro, respectiv 50 euro dacă ai de înlocuit oricare dintre lentilele camerelor foto. Modulul camerei telephoto are un cost de 73 euro, 48 euro pentru camera selfie, 86 euro pentru camera principală și 34 euro pentru camera ultrawide.

Bine de știut, tarifele sus-menționate sunt valabile în centrele de reparații autorizate Huawei, pentru consumatorii din China ce apelează la intervenții de reparație neacoperite de garanția comercială.

Deloc încurajator, designul de smartphone tri-fold pare să aibă o vulnerabilitate intrinsecă, ecranul pliabil rămânând parțial descoperit chiar și cu telefonul pliat pentru transport. Fără beneficiul unui scut din sticlă tip Gorilla Glass singura modalitate de a obține protecție eficientă este folosirea unei huse flip-cover, adăugând la grosimea unui telefon deja voluminos.

Cât despre fiabilitatea HUAWEI Mate XT și a altor telefoane cu ecran tri-fold, primele date statistice ar trebui să apară în câteva luni, pe măsură ce dispozitivele încep să ajungă la mai mulți utilizatori.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares