Există puține brand-uri în spațiul audio cu o reputație la fel de bună ca Bose. De ani de zile, compania oferă unele dintre cele mai bune căști, soundbar-uri și boxe de pe piață, și cunosc personal destui oameni care au devenit fani devotați în urma mai multor achiziții reușite. Tocmai de asta am fost foarte curios să testez noul Bose SoundLink Max, vârful de gamă al producătorului în materie de boxe portabile.
Și am să o spun din capul locului, cu riscul de a da spoiler: nu am mai auzit vreodată în viața mea o boxă așa mică să producă un asemenea sunet. Este de-a dreptul magic felul cum Bose SoundLink Max reușește să proiecteze cu mult volum un sunet clar și mega băsos, un lucru care știu sigur că îi va atrage pe unii. Dar hai să lăsăm impresiile astea de început la o parte și să trecem în pâine.
Design și construcție
Pentru început vom vorbi pe scurt despre design și construcție, și zic pe scurt pentru că nu asta te interesează cel mai tare la o boxă de genul. Bose SoundLink Max este construită din materiale de foarte bună calitate, iar aproape întreg șasiul este acoperit de o suprafață de cauciuc care ar trebui să reziste foarte bine în fața mai multor ani de abuz. Partea din față este acoperită de un mesh gândit să ascundă primul set de difuzoare, iar pe muchiile de pe laterale se regăsesc alte difuzoare cu rol de a crea un sunet cât mai plin și mai precis.
Cum asta e o boxă portabilă, Bose s-au gândit la faptul că vei vrea să o porți după tine de colo-colo, iar ca să îți facă viața mai ușoară au inclus un mâner pe latura de sus, care se simte foarte bine la atingere și este robust din cale afară. Sub mâner regăsim și butoanele de control ale boxei, cu obișnuitele play/pause, volum și Pairing exact acolo unde te-ai aștepta.
Sunet
Haideți să trecem la lucrurile care chiar contează, iar dacă te-am făcut curios la început când am spus că SoundLink Max este magică, acum e vremea să mă explic. Pe tot parcursul testelor mele am rămas suprins de felul cum boxa reușește să livreze muzica, în special notele joase. Dacă ai boxa pe birou orientată către tine și cu volumul setat pe la 50%, o valoare prea mare pentru așa ceva dar vom vorbi mai multe imediat, vei simți pe bune cum bass-ul pieselor tale preferate te lovește în capul pieptului, așa cum se întâmplă la alte sisteme audio în general mult mai mari și mai grele. Nu e bullshit, chiar e un bass pe care îl simți, nu doar îl auzi, și asta în timp ce restul notelor muzicale nu sunt afectate.
Mediile și vocile soliștilor sunt plăcute, calde și în special în cazul vocilor, foarte naturale, iar înaltele sunt electrizante și strălucitoare, fără a deveni obositoare. Separarea dintre instrumente este și ea foarte bună grație array-ului de difuzoare implementat, astfel fiecare piesă din acest puzzle are un scop specific și îl face foarte bine. Civil War de la Guns N’ Roses a sunat divin, cu fiecare accent și detaliu mic reprezentat perfect, la fel și Deer Dance de la System of a Down. Pentru ceva cu mai mult bass am ales Low de la Flo Rida, o idee bună ținând cont de capabilitățile impresionante ale boxei, și nu am fost dezamăgit. Bass-ul puternic te lovește chiar de la începutul piesei, și chiar dacă vorbim despre un produs scump, vă voi spune imediat și cât de scump, nu ai cum să nu fii dat pe spate de calitatea audio.
Be First to Comment