Press "Enter" to skip to content

Acum e șansa ta să salvezi jocurile vechi semnând o petiție care are potențialul de a deveni lege

Nu cred că există gamer pe planeta asta care să nu fi fost dezamăgit măcar o dată de faptul că jocul lor preferat de acum câțiva ani brusc devine nejucabil grație faptului că dezvoltatorii iau decizia de a scoate din uz serverele jocului. Asta a devenit o problemă mai ales în ultimii ani, când tot mai multe titluri populare funcționează pe un sistem always-online și este evident că, dacă nu poți fi online pentru că nu sunt servere disponibile, nici single-player nu te poți juca.

Ei bine, o petiție vrea să schimbe asta, cel puțin în UE. Principalele motive invocate sunt că, odată cu oprirea serverelor unui astfel de titlu, toată munca programatorilor, artiștilor, scriitorilor și așa mai departe se duce pe Apa Sâmbetei, dar și faptul că, ce să vezi, oamenii au plătit pentru jocul ăla, și e cam de porc să nu se mai poată juca doar pentru că un publisher lacom a decis că nu mai vrea să suporte costurile serverelor.

Problema este că, așa cum sunt lucrurile acum, nu există repercusiuni legale pentru companiile care iau jocurile de la gura gamerilor, și totul se bazează pe petiția pe care am menționat-o anterior. Stop Killing Games este o nouă mișcare care, dacă strânge suficiente semnături, se poate transforma într-o lege în toată regula. Îți las mai jos un video cu toate detaliile despre petiție.

Ce vrea petiția asta să facă? Ei bine, scopul principal este de a-i obliga pe dezvoltatori să păstreze într-un stadiu jucabil orice titlu lansat în Uniunea Europeană, indiferent că vorbim despre ținerea serverelor necesare în viață, permiterea jucătorilor să își creeze propriile servere sau oferirea unui mod single-player dedicat.

Indiferent dacă ești sau nu afectat direct de chestia asta, cred eu că e o ocazie bună ca noi, gamerii, să ne mobilizăm și să salvăm bucăți importante din istoria jocurilor. Las un link direct către petiție chiar aici, și deși mai e cale lungă până la cele 1.000.000 de semnături necesare, se fac progrese serioase și sper că, până anul viitor, să avem un climat al jocurilor mai sănătos și mai inclusive.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares