Press "Enter" to skip to content

Samsung a anunțat lansarea SmartThings Pro la Infocomm 2024

Samsung a dezvăluit pentru prima dată platforma „SmartThings Pro”, destinată mediului de afaceri, în cadrul expoziției Infocomm 2024, desfășurată în Las Vegas între 12 și 14 iunie. Sud-coreenii au prezentat o gamă variată de produse și soluții de afișaj pentru afaceri, inclusiv noua platformă SmartThings Pro.

SmartThings, varianta disponibilă gratuit pe telefoanele / tabletele/ ceasurile smart ale Samsung, este o platformă care ne permite să conectăm, monitorizăm și controlăm dispozitivele inteligente din casă sau din alte locații, prin intermediul unei aplicații centralizate. Printre dispozitivele pe care le poți controla se numără, lumini, termostate, încuietori, camere de supraveghere și electrocasnice.

SmartThings oferă și funcții de monitorizare a locuinței, incluzând alerte pentru detectarea mișcării, deschiderea ușilor sau ferestrelor, detectarea scurgerilor de apă și alte notificări de securitate. De asemenea, platforma este compatibilă cu produse de la diverși producători și poate fi integrată cu alte platforme populare, cum ar fi Amazon Alexa, Google Assistant și IFTTT, oferind și control vocal și automatizări complexe.

Caracteristici și funcționalități ale SmartThings Pro

SmartThings Pro este o platformă care permite gestionarea integrată a diferitelor dispozitive, soluții și servicii de pe piața de business. Aceasta poate fi utilizată pentru a gestiona o varietate de produse IoT, cum ar fi afișaje electronice, televizoarele pentru hoteluri, sistemele de aer condiționat și electrocasnice, dar și alte dispozitive pentru iluminat, controlul temperaturii / umidității și pentru camerele de supraveghere.

Platforma include și un tablou de bord care, prin intermediul analizei AI, permite vizualizarea stării de conectare a dispozitivelor și gestionarea acestora. De asemenea, SmartThings Pro include un mod de economisire a energiei bazat pe AI, care aplică algoritmi de economisire a energiei pentru fiecare produs conectat.

Samsung intenționează să lanseze un API (Application Programming Interface) dedicat, permițând clienților business să participe la dezvoltarea ecosistemulului SmartThings. Printre parteneriatele anunțate se numără integrarea cu platforma de management integrat „Control Hub” de la CISCO, colaborarea cu Aqara pentru inovații în experiențele hoteliere și integrarea platformei de analiză a datelor clienților de la Quividi, specializată în soluții pentru retail.

SmartThings Pro tablă interactivă electronică foto Samsung

Pe lângă SmartThings Pro, Samsung a prezentat și o soluție de tablă interactivă electronică, echipată cu funcții AI, inclusiv transcriere automată, sumarizarea automată a conținutului și crearea automată de chestionare. Aceasta e mai degrabă o soluție pentru mediul școlar decât de business.

Nu mi-e clar în acest moment cum va monetiza Samsung platforma SmartThings Pro, probabil prin abonamente, dar e interesant cum au pornit de la un model individual, să-i zicem de gospodărie, și au ajuns la un model de business în care va exista și monetizare directă.

Nu este încă clar cum va monetiza exact Samsung platforma SmartThings Pro, probabil că modelul de monetizare să includă abonamente și alte forme de plată pentru acces la funcționalitățile avansate. Mi se pare interesant cum au pornit de la un nivel mic,  să-i zicem de gospodărie, au învățat pe un grup mare de utilizatori și acum au ajuns la un model de business, în care va exista și monetizare directă. Orice ai spune, e un mod inteligent de a face afaceri.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares