Nu cred că mai e o surpriză pentru nimeni faptul că generația de plăci video NVIDIA GeForce RTX 4000 este una reușită. Pe lângă puterea brută de procesare de care toate modelele dispun, tehnologiile auxiliare precum DLSS și Reflex sunt cireașa de pe tortul gamerilor și profesioniștilor, iar tot mai mulți oameni și apropiați cu care am discutat în ultima vreme au optat sau se gândesc serios la o placă grafică NVIDIA GeForce RTX 4000.
Iar asta e o afirmație validă atât în cazul desktop-urilor cât și în ceea ce privește laptopurile. Și pe bună dreptate, deoarece de mulți ani NVIDIA domină și acest segment, al calculatoarelor portabile, iar îmbunătățirile și rafinamentele pe care le-au adus modelelor lor pentru laptop cântăresc foarte mult. Astfel, în materialul de azi, vom arunca o privire mai atentă beneficiilor pe care o placă grafică NVIDIA GeForce RTX 4000 le aduce segmentului de laptopuri, atât pentru profesioniști cât și pentru gameri.
NVIDIA GeForce RTX 4000 pentru profesioniști
Și începem din start cu discuția care îi privește pe cei care lucrează pe laptop, fie că vorbim despre un profesionist în deplasare sau despre cineva care nu vrea să își bată capul cu un desktop tradițional, dar tot are nevoie de performanțe foarte bune. Iar la asta ajută nucleele CUDA și Tensor, nuclee de care seria NVIDIA GeForce RTX 4000 nu duce lipsă.
Asta se traduce în timpi de randare mult mai scurți în aplicații precum DaVinci’s Resolve, Adobe Premier și Adobe After Effects. Totodată, dacă ești un profesionist care lucrează în programe precum Blender sau Maya, poți sta liniștit știind că laptopul tău este mai mult decât potrivit pentru scenariile cele mai grele. Cunosc personal oameni care nu și-ar mai cumpăra niciodată laptopuri cu altă placă grafică decât NVIDIA, fix pentru beneficiile legate de productivitate pe care le-am menționat înainte.
Toate astea sunt posibile grație platformei NVIDIA Studio dedicată profesioniștilor. Driverele Studio sunt extrem de importante, deoarece ele oferă o stabilitate sporită în toate aplicațiile care au suport pentru tehnologiile NVIDIA GeForce RTX, multe dintre ele listate în paragraful de mai sus.
Perfect pentru gameri
Dar atunci când apune soarele, după o zi lungă de lucru, cea mai bună metodă să te relaxezi este cu un joc fantastic, iar cu un laptop cu placă video NVIDIA GeForce RTX 4000 te poți juca în voie orice dorești. Grație puterii brute a seriei NVIDIA GeForce RTX 4000, orice joc, indiferent cât de recent și cât de solicitant va rula fără probleme.
Mai mult decât atât, grație nucleelor dedicate pentru ray-tracing, cu un laptop echipat cu NVIDIA GeForce RTX 4000 ai plăcerea să te holbezi ore în șir la reflexiile realiste de pe luciul apei și la umbrele extrem de complexe și de autentice. Iar cum funcția de ray-tracing nu mai este ceva pentru early adopters, ci ceva mainstream, numărul jocurilor și aplicațiilor care suportă așa ceva a ajuns deja la cifra imensă de 500 și este în continuă creștere, deci nu cred că acest trend se va opri prea curând.
Unde mai pui la socoteală și toate tehnologiile adiționale pe care NVIDIA le pune la bătaie și care au rolul să îți facă experiența cât mai bună? Vorbesc despre DLSS, Reflex și DLAA, trei funcții care nu ar trebui să lipsească din arsenalul niciunui gamer care se respectă. Dar ce fac toate astea? Hai să le luăm pe rând și să vedem.
Be First to Comment