Echipe de dezvoltatori români au pus umărul la crearea unora dintre cele mai populare jocuri din lume încă din anii 90 când s-au deschis studiourile Ubisoft România și Electronic Arts România. Dezvoltatorii din industria locală se pot mândri că au lucrat la jocuri ce nu mai au niciun secret chiar și pentru cei care nu sunt gameri pasionați: francize precum Assassin’s Creed sau Tom Clancy’s Silent Hunter, FIFA, Asphalt, Gotham Knights, Coinmaster, etc.
Romanian Game Awards este un eveniment anual ce își propune să recunoască și să premieze cele mai remarcabile jocuri video dezvoltate pe plan local sau cu implicarea de echipe românești. Prima ediție va avea loc pe 10 octombrie la Teatrul Odeon din București, marcând astfel debutul acestui excepțional festival dedicat industriei de gaming.
În concurs vor intra dezvoltatori de jocuri video din România, universități și academii private care au fost parte a unor proiecte educaționale în domeniul dezvoltării de jocuri video, precum și agenții specializate în marketing pentru jocurile video la nivel local. Este o ocazie unică de a celebra excelența în lumea jocurilor video și de a evidenția contribuțiile semnificative aduse acestei industrii în continuă evoluție.
În ceea ce privește lansările internaționale din perioada 2022-2023 și jocurile aflate în dezvoltare și actualizare constantă în această perioadă, Romanian Game Awards invită publicul să-și exprime preferințele și să voteze jocul favorit dintr-o selecție de 5 jocuri co-dezvoltate în România, ce au obținut un succes deosebit în întreaga lume:
- EA Sports FC24 / Electronic Arts Romania
- Metal: Hellsinger / Funcom Romania
- Secret Neighbor Roblox / Amber
- WSOP Texas Holdem Poker Game / Playtika Romania
- Domino Dreams / SuperPlay Romania
Votează cel mai popular joc video co-dezvoltat în România – Romanian Game Awards 2023 (rgda.ro)
Deși poate pare greu de crezut pentru cei din afara industriei, România este o țară luată cât se poate de serios de către marii producători de jocuri video când vine vorba de deschiderea de noi studiouri de dezvoltare. Această alegere este determinată de numărul impresionant de profesioniști activi în domeniu, clasându-se în topul celor 5 țări din Europa, precum și de prezența semnificativă a studiourilor internaționale care au ales să își extindă activitatea în țara noastră. De la Ubisoft, care a pornit chiar la câțiva ani după Revoluție, până la Gameloft, Electronic Arts, Bandai Namco, Funcom, Playtika, SuperPlay, Modus Games, Firefly Studios, Moon Active și alții, România contribuie în mod semnificativ la procesul creativ al unor dintre cele mai cunoscute și apreciate jocuri la nivel global. Prin acordarea acestui premiu la gala Romanian Game Awards și oferind publicului din România ocazia de a vota unul dintre aceste jocuri, ne dorim să ne asigurăm că fiecare român este conștient și împărtășește bucuria noastră în fața acestor succese internaționale Andreea Medvedovici Per, director executiv Romanian Game Developers Association
Despre jocurile video co-dezvoltate în Romania în 2022-2023
- EA Sports FC 24 / Electronic Arts Romania
EA Sports FC este noul titlu al bine-cunoscutei francize internaționale de jocuri de fotbal, titlu apărut după ce jocul a fost rebranduit ca urmare a încheierii parteneriatului Electronic Arts cu FIFA. Legendara serie FIFA este produsă de EA SPORTS de peste 20 de ani, fiind în prezent cea mai mare franciză de jocuri video sportive de pe planetă. EA Sports FC 24 este dezvoltat de EA Vancouver și EA România. EA România este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri video și companii de tehnologie din țara noastră.
Be First to Comment