Press "Enter" to skip to content

UBS a obținut un profit record de 29 de miliarde de dolari în urma achiziției Credit Suisse

UBS Group (UBS), cea mai mare bancă din Elveția, a prezentat rezultate excelente în trimestrul al doilea al anului după preluarea rivalului Credit Suisse în urma problemelor de la începutul anului ale acestuia din urmă și despre care am vorbit pe larg. Integrarea pare că decurge fără probleme, cel puțin până la acest moment.

UBS a fost de acord să cumpere mult încercata Credit Suisse la prețul de 3 miliarde de franci elvețieni într-un acord negociat în martie și încheiat în iunie, oferindu-i o bună bază de clienți  dar mai ales businessul de wealth management. Reducerile de costuri în urma integrării sunt estimate acum la 10 miliarde de dolari până la finalul anului 2026 comparativ cu o estimare precedentă de 8 miliarde de dolari până în 2027, mare parte provenind din reducerea numărului de angajați.

Profitul perioadei a fost de 28,9 miliarde de dolari, sub estimările analiștilor de 33,5 miliarde de dolari, profit ce în mare parte vine din câștigul din contabilitate al participației la Credit Suisse. Ca sa vă dați seama cât de mare este acest profit trimestrial, este cel de-al doilea ca mărime înregistrat de o companie listată la NYSE sau NASDAQ, după cel de 35,9 miliarde de dolari al companiei lui Buffet Berkshire Hathaway (BRK-B) și mult peste cel de aprox 19-20 de miliarde de dolari al Microsoft, Apple sau Alphabet.

O integrare completă a celor două bănci este prevăzută în 2024, până atunci cele două funcționând în paralel, iar migrarea clienților Credit Suisse și dispariția acesteia din urmă este prevăzută a se încheia pe parcursul anului 2025. Încetarea acordului cu guvernul federal prin care acesta din urmă susține UBS în această preluare ar trebui să mai tempereze vocile politice care au fost împotrivă, aceștia susținând că preluarea va crea un gigant pe piața bancară și va sufoca concurența în acest sector.

Până una alta, aceste rezultate au dus cotația UBS la maximul ultimilor zece ani și probabil că trendul crescător se va menține de-a lungul următorilor ani.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares