Press "Enter" to skip to content

NVIDIA lansează DLSS 3.5 care funcționează pe toate plăcile video GeForce RTX

NVIDIA ne-a prezentat de curând DLSS 3.5, cea mai nouă iterație a upscaler-ului dedicat plăcilor video GeForce RTX. În capul listei de noutăți pe care le aduce versiunea nouă, se regăsește Ray Reconstruction pe bază de AI, o tehnologie menită să îmbunătățească calitatea imaginilor cu ray tracing. Și mai important decât atât, în comparație cu DLSS 3, noua versiune va fi disponibilă pentru plăci video de la RTX 2000 în sus.

Producătorul pare să-și concentreze atenția asupra Path Tracing, noua născoceală recunoscută și sub numele de ray tracing „complet„. Aceasta a fost introdusă de test în Cyberpunk 2077, acolo unde mânca RTX 4090-uri pe pâine, dar odată cu DLSS 3.5 ar putea fi utilizabilă. Dacă vrei să testezi noua versiune de DLSS cu tot cu Path Tracing, primele jocuri care vor oferi suport sunt Alan Wake 2, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty și undeva în toamnă, și Portal RTX.

DLSS 3.5 este hrănit cu până la de cinci ori mai multe date decât versiunea anterioară, ceea ce înseamnă că eficiența upscaler-ului a crescut destul de mult în ultima perioadă. NVIDIA susține că cea mai bună utilizare rămâne în titlurile cu Path Tracing, însă și jocurile cu ray tracing se vor bucura de îmbunătățiri. În prezent, DLSS folosește unelte ajustate manual pentru denoise și umplerea pixelilor, chestie care poate răni calitatea imaginilor finale.

Noua versiune de upscaler folosește inteligența artificială pentru a îndeplini sarcinile astea, ceea ce ar trebui să reducă considerabil pierderea de culoare, iluminarea inconsistentă și efectul de ghosting din unele jocuri. Deci Ray Reconstruction ăsta chiar introduce o schimbare interesantă, iar cu promisiunea că va funcționa pe toate plăcile RTX, pare că tabăra verde și-a încălzit locul atât de bine, încât niciun FSR 3 de la niciun AMD nu îi va crea probleme în această categorie de piață.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares