Press "Enter" to skip to content

Broadcom a primit undă verde pentru achiziția de 69 de miliarde de dolari a VMware

Tranzacția prin care Broadcom (AVGO) intenționează să cumpere VMware a fost aprobată ieri de către autoritatea britanică de concurență (UK Competition and Markets Authority), aceasta menționând că achiziția nu va duce la scăderea substanțială a competiției pe piața de hardware pentru servere în Marea Britanie. Astfel, Broadcom intenționează să încheie tranzacția până la finalul lunii octombrie pe măsură ce va primi și aprobarea autorității din Statele Unite.

Deși Comisia Federală pentru Comerț nu a comentat public tranzacția, Broadcom a declarat că perioada de așteptare obligatorie înainte de orice fuziune a expirat și că nu există niciun impediment legal pentru finalizarea tranzacției conform reglementărilor din SUA. Se așteaptă și o autorizare din China în condițiile în care compania rezultată din fuziune ar avea venituri anuale de peste 117 miliarde de dolari în această țară.

Broadcom are marje de profit excelente

Broadcom are o capitalizare de 353 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai profitabile din domeniu: marja de profit operațional este de 45,31% iar cea de profit net de 39,06%. Eficacitatea managementului este de asemenea excelentă, cu un Return on Equity de 63,67% și un Return on Assets de 13,84%. Compania este și un bun plătitor de dividende – plătind puțin peste 54% din profit, cu un Trailing annual Dividend Yield de 2,07%.

Cu aceste cifre bune, Broadcom a intrat pe lista mea scurtă, chiar dacă la acest moment este un pic supraevaluată având în vedere dimensiunea bilanțului sau valoarea indicatorului EV/S (Enterprise Value to Sales) de 4,7x.

Cotația Broadcom este aproape de maximul istoric de 923,18 dolari per acțiune atins la începutul lui iulie; creșterea de la minimul din noiembrie este de peste 100% și acum la 853 de dolari per acțiune. Un prim nivel de intrat ar fi la 790-810 de dolari, dar dacă nu va reuși să se mențină peste, ar trebui să ne luăm pierderea și să ne repoziționăm în jurul lui 730 de dolari. Rezultatele financiare ale trimestrului vor fi prezentate pe 30 August și poate nu ar fi rău să așteptăm până atunci.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares