Press "Enter" to skip to content

Vocea lui Mario s-a retras

După 27 de ani memorabili în care a fost vocea personajului legendar Mario de la Nintendo, Charles Martinet se retrage din acest rol, a anunțat compania japoneză de jocuri. La vârsta de 67 de ani, actorul a început să fie vocea instalatorului italian odată cu jocul din 1996, Super Mario 64. Talentul său s-a extins și la dublarea lui Luigi, fratele geamăn al lui Mario, precum și a antagoniștilor Wario și Waluigi.

Într-o declarație împărtășită pe Twitter, Nintendo a dezvăluit: „Charles face acum tranziția către noul rol de ambasador Mario. Deși nu va mai înregistra voci pentru jocurile noastre, va continua să călătorească în toată lumea și să răspândească bucuria lui Mario printre fani.”

Așteptările fanilor sunt mari pentru un mesaj video special cu Shigeru Miyamoto, creatorul lui instalatorului preferat al tuturor, și Martinet, pe care Nintendo promite că îl va lansa în curând. Zvonuri despre înlocuirea lui Martinet au început când fanii au observat o voce diferită pentru Mario în trailerele jocului Super Mario Bros Wonder. Nintendo a confirmat că Martinet nu a dublat vocea lui Mario în această lansare, dar nu a făcut public noul actor.

Martinet a dezvăluit odată că și-a modelat vocea lui Mario după personajul Petruchio din Taming of the Shrew de Shakespeare. În 2023, nu a dublat vocea lui Mario în filmul de succes The Super Mario Bros Movie, dar a contribuit la două personaje secundare. În afara lui Mario, Martinet a avut roluri în titluri mari precum The Elder Scrolls V: Skyrim și Ratchet & Clank Future: A Crack In Time.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares