Press "Enter" to skip to content

Jocurile DirectX 12 vin pe Mac cu ajutorul CrossOver

Utilizatorii de Mac sunt probabil familiari cu CrossOver, aplicația dezvoltată de către Codewavers, care îți permite să emulezi aplicații de Windows pe PC-urile cu macOS, Linux sau ChromeOS. Cea mai nouă versiune a aplicației vine însă cu un upgrade major pentru utilizatorii de PC-uri Apple: suport pentru aplicații DirectX 12 via VK3D3 și MoltenVK. Este important, pentru că este pentru prima dată când un software de genul poate emula DX12 pe macOS.

Momentan, suportul pentru DirectX 12 funcționează doar pe macOS Ventura, astfel cei care folosesc versiunea Beta de MacOS Sonoma vor întâmpina probleme. Conform dezvoltatorilor, în momentul de față sunt și câteva jocuri care funcționează bine: MechWarrion 5: Mercenaries, Street Fighter V, Tekken 7 și Octopath Traveler, însă acestea sunt doar câteva titluri testate de Codeweavers, astfel curioșii pot să încerce cam orice vor.

Asta este o veste bună pentru comunitatea pasionaților de produse Apple, care au așteptat de foarte mult timp mișcări în direcția gamingului. Iar acum că producătorul a lansat și unealta de portat jocuri, dar există și alternativa asta cu CrossOver, jocurile moderne care folosesc API-ul DirectX 12 vor începe să-și facă încetul cu încetul apariția și pe sistemele Apple, care până acum au fost ocolite de cele mai importante lansări.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares