Press "Enter" to skip to content

Techland, studioul care ne-a adus Dying Light 2, ar putea fi cumpărat de Tencent

Dacă v-au plăcut Dead Island și Dying Light, înseamnă că sunteți familiari cu munca studioului Techland. Și se pare că nu suntem singurii care apreciem compania poloneză, întrucât Tencent și-au întins antenuțele și ar vrea să cumpere studioul cu totul. Asta n-ar fi o mișcare ciudată, mai ales că ar deveni frate vitreg cu Epic și Riot Games, companii din care Tencent deține deja procente însemnate.

Ce înseamnă asta pentru Techland? Dacă privim evoluția studiourilor achiziționate de Tencent, înseamnă că polonezii tocmai s-au ales cu un lifeline, o sursă de bani stabilă care să-i ajute să ducă la capăt cu succes proiectele la care lucrează. Asta reiese și din declarația scurtă pe care a făcut-o CEO-ul studioului, Pawel Marchewka: „Parteneriatul cu Tencent ne permite să continuăm muncă la jocurile noastre cu viteză maximă.

Acum rămâne însă de văzut dacă achiziția va fi de bun augur. În ultimii ani, industria gamingului a fost zguduită de achiziții care mai de care mai mari, dar să fiu sincer, nu se văd roadele de nicăieri. Nu încă, iar în cazuri mai extreme, chiar am văzut reversul medaliei. Spre exemplu, grupul Embracer din Suedia, organizație care deține Gearbox Entertainment și Crystal Dynamics, tocmai a anunțat că va pune pauză mai multor proiecte întrucât este deja nevoie de restructurări. Asta înseamnă că vor mai vinde din studiourile deținute, ceea ce nu le ajută cauza deloc.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares