Press "Enter" to skip to content

Tesla a crescut ieri cu 6,89% pe fondul unei producții și a unor livrări record

Tesla (TSLA) a raportat ieri cifre record de producție și de livrări pentru mașinile sale pentru cel de-al doilea trimestru al anului, peste așteptările analiștilor, pe fondul scăderii prețurilor și al discount-urilor oferite.

Tesla a produs un număr de 479.700 de mașini în trimestrul al doilea al anului și a livrat un număr de 466.140 de mașini. Este cel de-al cincilea trimestru în care compania raportează un nivel mai mare al producției decât cel al livrărilor, iar livrările sunt mult peste cele raportate anul trecut – 254.695 de mașini, ceea ce reprezintă o creștere de 83%, dar și peste estimările pieței – 466.140 de mașini.

Defalcat, Tesla a livrat 446.915 unități din cele două modele mai ieftine, Model 3 și Model Y și 19.225 unități din modelele premium Model S și Model X. Numărul de mașini livrate sunt atent avute în vedere de cei care urmăresc compania pentru că aceasta nu raportează numărul de mașini vândute iar livrările sunt cifrele cele mai apropiate pentru estimarea veniturilor. Tesla raportează rezultatele financiare pe 19 iulie iar estimările sunt pentru o creștere cu 42% a veniturilor la 24,08 miliarde de dolari și pentru o creștere a profitului cu 4% la 79 de cenți per acțiune.

Nu toate cifrele prezentate sunt bune – stocurile Tesla sunt în creștere

Față de cifrele primului trimestru, avem o creștere puțin peste 10% atât la producție cât și la livrări; dar, și mai importantă este scăderea diferenței dintre producție și livrări, diferență ce s-a redus de la aproximativ 18.000 de mașini în primul trimestru la aproximativ 13.300 de mașini, indicând o creștere a eficienței producției. Cu toate acestea, este cel de-al patrulea trimestru consecutiv în care producția pe stoc este de cel puțin 10.000 de mașini.

Creșterea de ieri a cotației Tesla (TSLA) reprezintă cea de-a cincea creștere zilnică consecutivă, ducând performanța săptămânală la 16,08%. O rezistență puternică, determinată de linia de trend descendent din ultimii doi ani, retragerea Fibonnacci de 0,618 și de linia superioară a canalului crescător din ultimele 6 luni este în această zonă de 300 de dolari per acțiune, zonă care este destul de greu de străpuns momentan. Vom vedea la prezentarea rezultatelor în ce direcție o va lua cotația, dar nu cred că mai are suficientă forță pentru a mai crește peste acest nivel. De altfel, din punct de vedere fundamental, prețul țintă mediu al estimărilor analiștilor este la 212,73 de dolari, aproximativ 24% sub prețul pieței.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares