Press "Enter" to skip to content

Bitcoin crește cu 6% peste nivelul de 30.000 de dolari

Bitcoin (BTCUSD) a depășit pragul psihologic de 30.000 de dolari confirmând astfel trendul de creștere început în ianuarie. Așa cum aminteam și ieri, datele despre inflația din martie sunt așteptate în scădere și astfel, activele riscante sunt din ce în ce mai atractive pe măsură ce ne-am apropiat de finalul ciclului de creștere al dobânzilor. La creștere a contribuit și lichidarea de poziții short, în valoare de peste 145 de milioane de dolari de la deschiderea piețelor de azi – peste 87% din pozițiile futures închise astăzi au fost short-uri.

Criza bancară din SUA a dat apă la moară susținătorilor acestor criptomonede ce consideră că sistemul financiar actual este instabil și a pierdut încrederea populației. De altfel, și cotația aurului a fost în creștere, prețul unciei depășind pragul de 2.000 de dolari pentru prima dată din anul 2020. Susținătorii Bitcoin consideră că demonetizarea dolarului a devenit și mai accelerată în acest context de criză, ceea ce ar duce la adoptarea pe scară largă a criptomonedelor; practic, fiecare deținător de monede are propria sa bancă.

Și celelalte monede au avut aceeași evoluție pozitivă: Etherum (ETH) a crescut cu 3,5% la 1.925 de dolari, nivel nemaiîntâlnit din luna august a anului trecut. Creșterea din ultima perioadă a Etherum se datorează și upgrade-ul Shanghai de miercuri, upgrade care este așteptat totuși să aducă un val de vânzări pe piață pe măsură ce vor fi deblocate mai multe fonduri din această monedă.

Deși de la minimul din noiembrie avem o creștere de aproximativ 90%, cotația Bitcoin (BTCUSD) abia a reușit să depășească retragerea Fibonacci de la 0,236, deci mai e cale lungă până departe. Dacă va reuși să depășească cu o creștere puternică această zonă din jurul prețului de 30.000 de dolari, sunt toate șansele să mai avem o creștere de cel puțin 50% de la acest nivel pe parcursul următoarelor luni.

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares