Press "Enter" to skip to content

Steam pare sa treaca printr-o perioada de transformare… in bine

Perioada Craciunului este potrivita pentru a-ti curata casa mai amanuntit si un moment prielnic pentru a o impodobi cu decoratiuni pentru a fi primitoare. Valve pare sa adopte aceasta mentalitate intrucat pe Steam a inceput o curatare masiva a arhivelor.

Se pare ca Steam este intr-un plin proces de stergere a jocurilor si proiectelor care ocupa spatiu digital fara rost in magazinul virtual. Incepand cu Bloodbath Kavkaz, sute de jocuri sunt sterse de pe platforma, fiecare secunda insemnand si mai multe titluri sterse. Aici vorbim despre acel gen de jocuri indie care par trase la imprimanta, multe fiind foarte greu de gasit chiar si pe Google. La momentul redactarii acestui articol, suma jocurilor sterse de pe Steam ajungea la peste 2550, un numar care a sarit cu cateva sute doar in ultimele doua ore.

Steam Purge
Steam face curatenie generala in stilul The Purge, eliminand tot ce nu este folositor platformei.

Inainte de aceasta curatanie generala, din cand in cand se mai stergea praful, dar la scara mica. Asta se intampla in bucati mici, cateodata saptamanal, cateodata lunar, dar niciodata nu am vazut o mobilizare atat de mare. Ce este drept, au existat presiuni la adresa Valve pentru a creste nivelul de moderare de pe Steam prin oferirea de guideline-uri referitoare la ce este acceptat pe platforma si ce nu. Se pare ca vedem primii pasi spre acest tel.

Asta nu este insa singura miscare surprinzatoare pe care a facut-o Valve. Dupa ani de zile plini de liniste din partea companiei si de speculatii din partea fanilor, avem in sfarsit parte de continut nou din universul Half-Life intrucat studioul a anuntat un nou joc al seriei legendare. Urmand sa fie lansat in Martie 2020, Half-Life: Alyx este un proiect VR a carui actiune ne plaseaza intre intamplarile primelor doua jocuri. Chiar daca nu este mult-visatul Half-Life 3, faptul ca vedem orice fel de joc al acestei serii dupa 12 ani de liniste este ceva foarte interesant.

Cat despre Steam, Destiny 2 a explodat ca numar de jucatori in prima sa luna pe platforma, dominand toate topurile de pe luna Octombrie. De asemenea, dupa opt ani in care au fost despartiti, EA s-a intors pe Steam cu introducerea EA Access, propriul sau serviciu de tip abonament pe magazinul Steam, iar Star Wars Jedi: Fallen Order este primul titlu lansat pe Steam de EA dupa acest hiatus.

PCGamesN

Tags

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares