Press "Enter" to skip to content

Intel a dezvaluit un nou PC modular pe PCI-Express

Intel a dezvaluit noua sa platforma de PC modular numita Element care va contine un procesor, memorie, stocare si alte caracteristici pe o singura placa dual-slot. Se pare ca revenim la vremurile in care procesorul se insera intr-un slot, precum placile video si la un design socket-less, in favoarea unei placi pe care o poti baga intr-un slot PCI-Express.

Intr-un interviu acordat Anandtech, Ed Barkhuysen de la Intel a scos la iveala cateva detalii despre PC-ul modular Element. Platforma va include cam tot ce ai nevoie pentru a pune cap la cap un PC, cea mai importanta parte fiind procesorul. Asta nu ar fi prima oara cand vedem un procesor integrat intr-o placa aditionala, dar asa ceva s-a intamplat acum mai bine de un deceniu. Cu Element, Intel incearca sa obtina un design de PC modular si targeteaza utilizarea acestuia in noua generatie de NUC-uri.

Cand vine vorba de specificatii, modulul Element vine intr-un format dual-slot si are o carcasa neagra aratoasa cu un logo Intel si un singur ventilator care asigura racirea elementelor interne. Componentele sunt plasate pe un PCB, sub carcasa, exact ca si placile video moderne. Doar ca in loc de procesorul grafic si VRAM vorbim de mai multe componente. In cazul de fata avem parte de un procesor BGA (Intel Xeon sau Intel Core), doua sloturi de memorie SO-DIMM LPDDR4, doua porturi M.2 pentru stocare si o varietate de porturi I/O care include Thunderbolt 3, HDMI, Enthernet LAN, USB si Wi-Fi. Intregul modul va fi alimentat de un conector cu 8 pini ceea ce sugereaza undeva la 150-200W TDP. Din moment ce Element nu este in forma sa finala, probabil vom avea parte de mai multe variatii in viitor, poate unele dintre ele fara o alimentare separata din moment ce un port PCI-Express livreaza pana la 75W.

Raman inca intrebari referitoare la suportul pentru placi video dedicate, puterea procesoarelor integrate si alte modalitati de racire, insa Intel a subliniat faptul ca proiectul este inca la inceput, iar viitorul ne rezerva anumite schimbari. Daca va prinde la public, este alta dilema.

WCCFTech

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares