Press "Enter" to skip to content

Microsoft anunță Surface Duo și Surface Neo

În timp ce așteptăm să ajungă în mâinile noastre acel Samsung Galaxy Fold, Microsoft și-a aruncat pălăria în ringul dispozitivelor pliabile, anunțând două lucruri la evenimentul de seara trecută.

Unul dintre ele este Surface Neo, un laptop cu două ecrane, ce va fi lansat abia la sfârșitul anului viitor. De ce? Pentru că este proiectat să folosească generația a 11-a de procesoare Intel și tehnologia Foveros de construire a procesoarelor pe verticală. Surface Neo se apropie de acel concept pentru Courier pe care l-a prezentat Microsoft cu un deceniu în urmă, doar că cel de față chiar pare că va deveni realitate. Sigur, nu este primul laptop cu două ecrane, Lenovo având de ceva timp unul pe piață, dar acesta vine și cu o tastatură dedicată, plus suport special din Windows 10X pentru un astfel de dispozitiv.

Apoi, compania a mai prezentat ceva mai mic, dar cu un concept similar. Surface Duo este un soi de telefon cu două ecrane de 5.6 inch ce pot fi combinate pentru a forma o tabletă de 8.3 inch. Spre deosebire de Neo, acesta nu este un dispozitiv menit să ruleze Windows. Este un telefon Android, rulând pe un chipset Snapdragon 855. Din trailer, pare totuși cam impractic de lat pentru un telefon, însă ca o tabletă compactă arată binișor, fiind în stare să ruleze aplicații diferite pe fiecare ecran al său.

Nici acesta nu își va face apariția prea curând, fiind încă în dezvoltare. Dar când vor sosi, ar trebui să ofere o experiență destul de interesantă.

[The Verge]

Articol preluat de pe zonait.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares