Războaie se dau de când lumea și intervin atunci când nu se ajunge la o concluzie pașnică. Războaiele au făcut milioane de victime și în prezent se dau peste tot în lume din motive variante. Războaie se duc atât pe fronturi virtuale de război cât și în eSport, iar acestea devin adevărate competiții în care câștigătorul se alege cu o cupă, faimă sau bani mulți. Războaiele din mediul virtual au nevoie de o Mobile Battle Station – un laptop puternic cu ajutorul căruia să te poți deplasa și să fie înarmat adecvat pentru război.
Un Mobile Battle Station trebuie să fie dotat cu specificații de top, iar laptopul adaptat tuturor nevoilor unui gamer și de multe ori contează enorm pentru victorie. Ne vom concentra, de această dată, pe un astfel de sistem mobil de război și anume Acer Nitro 7 care pare să aibă toate atuurile necesare.
Ranița
În raniță, Acer Nitro 7 vine cu un acumulator destul de slim, dar puternic, alături de un cablu de alimentare și un manual de instrucție. Ranița este una standard, din carton, cu un sticker pe care aflăm despre specificațiile tehnice de sub armură și greutatea sa ne dă de înțeles că avem de a face cu o Mobile Battle Station cu armură grea (2.5kg).
Armura
Acer Nitro 7 păstrează tradiția seriei și combină culorile negru (cu o textură brushed) cu roșu-vișiniu, iar capacul are o folie metalică/aluminiu cu sigla Acer pe mijloc și brăzdat cu 3x cicatrici lucioase de luptă, iar în partea de jos avem, ștanțat pe partea unde vine balamaua, Nitro.
Pe latura lungă din față nu avem niciun port, iar pe latura lungă din spate avem un radiator uriaș, roșu, pentru disiparea căldurii. Pe burta Mobile Battle Station găsim patru piciorușe cauciucate; în partea de sus avem fante mari pentru aerisire și un mesaj de avertizare de aer fierbinte, în partea de sus, unde este radiatorul mare, roșu. În partea de jos, în laterale, avem difuzoarele stereo.
Pe laterala din stânga avem Kensington Lock-ul, port-ul LAN, HDMI, port USB-C și 2x port-uri USB 3.0 dintre care unul cu funcție de charging. Pe latura din dreapta avem un radiator, portul de încărcare, două LED-uri de stare a bateriei și HDD, un port USB 2.0 și portul jack pentru căști și microfon.
Dacă ridicăm capacul avem un display de 15.6″, cameră web SHDR, microfon, iar în partea de jos, sub display, este sigla Acer. Pe partea de interacțiune, avum o tastatură iluminată roșu QWERTY cu tot cu Numpad, în stilul gamei Acer Predator, plus un buton dedicat seriei, Nitro poziționat în zona Numpad-ului.
Sub tastatură avem TouchPad-ul, generos ca dimensiuni, încadrat într-o ramă subțire roșie-vișinie, iar în dreapta lui avem un sticker unde sunt trecute câteva dintre specificațiile de top ale Acer Nitro 7.
Așadar, la capitolul aspect, această unitate mobilă de război, amestecă două culori, roșu-vișiniu și negru și are finisaje și materiale care transmit că mașinăria este gata să intre pe terenul virtual de luptă.
Mecanica
În interiorul Mobile Battle Station avem piese mecanice pregătite să înfrunte și cele mai grele condiții de pe câmpul virtual de luptă. Motorul este activat de un CPU Hexa-Core Intel Core i7-8750H @2.20Ghz ajutat de 32GB RAM DDR4 (2x 16GB), iar la spațiul de stocare internă avem loc destul pentru că e compus dintr-un SSD de 512GB și un HDD de 1TB (2x512GB). Arma principală este, însă, GPU-ul NVIDIA GeForce GTX 1650 cu 4GB RAM GDDR5 de memorie video dedicată, care face față și celor mai grele condiții de pe câmpul de luptă, iar când armele nu sunt folosite, intră în acțiune placa video integrată, Intel UHD Graphics 630.
Câmpul de război se vede excelent prin display-ul IPS cu ComfyView, capabil de rezoluția maximă 1920 x 1080, iar pentru transferuri avem puse la dispoziție un Wi-Fi Ultra-Fast IEEE 802.11a/b/g/n/ac și un Killer Ethernet Gigabit. Bluetooth-ul este și el prezent în caz de conectare a căștilor, tastaturii și mouse-ului.
Bateria cu 4 celule de 58750 mWh promite să țină Mobile Battle Station pe câmpul de luptă până la 8 ore în regim mediu de utilizare, conform producătorului.
Pe lângă armură, se pare și că sub capotă avem o uzină de război gata să înfrunte și cele mai aprige războaie, fie că e vorbă de un câmp de luptă, arenă sau teren sportiv, dar e timpul să testăm pe pielea noastră.
Pe câmpul virtual de luptă
Am scris despre Nitro 5, dar și despre Nitro Stream, alte două componente importante ale seriei Acer Nitro care am subliniat că o prefer din punct de vedere vizual și o admir pentru puterea de procesare care ajută foarte mult jucătorul casual, dar și pe cel profesionist. De asemenea, am precizat și că acestea pot fi folosite fără probleme și în alte scopuri, nu numai în gaming, devenind o serie care merită atenția tuturor care caută o unitate mobilă de lucru sau/și entertainment.
Revenind la mașinăria noastră de război, am efectuat un test de bază cu 3DMark 10 (Time Spy) pentru a vedea, informativ, ce scor a generat (laptopul a fost pus la alimentare și cu butonul de Nitro activat):
Pentru a vedea elemente detaliate despre mecanică, am executat și testele mandatory cu HWiNFO și CPU-Z:
Am făcut testele de bază cu jocuri din genuri diferite (RPG/Action/Strategy/Sport/FPS-Third Person) precum Diablo 3 , StarCraft, demo la Forza Horizon 4, DOOM (FPS), Call of Duty: Infinite Warfare și Modern Warfare Remastered, Gears of War 4 și am împins totul la maxim cu Battlefield V. Odată apăsat butonul de Nitro, Nitro 7 calcă pedala și devine o adevărată mașinărie de lucru, iar rezultatele au fost mai mult decât satisfăcătoare, singurele limitări simțindu-se când ridicam setările video la maxim în BV și bineînțeles, lipsa de suport pentru tehnologii pe care, de exemplu, le aduce seria de plăci video RTX.
Pe parcursul testelor de gaming, partea de sus s-a încălzit puțin și fluxul de aer a început să se audă, dar s-au păstrat la parametrii normali, iar într-o zi de utilizare a Nitro 7 în regim mediu, bateria a ținut aproximativ 4 ore. În sesiunile de gaming, însă, timpii sau micșorat, dar nu este o problemă căci încărcare se face rapid, iar dimensiunile reduse ale încărcătorului îl face ușor de luat în rucsacul laptopului. Așadar la capitolul portabilitate stăm binișor.
Încă o dată, reamintesc că tastatura o consider perfectă, nu numai datorită iluminării cu roșu ci și pentru fontul folosit, mecanicii tastelor dar și spațiului dintre taste care face aproape imposibil să apeși, din greșeală, 2 sau 3 taste deodată. Butonul de Power, însă, poziționat deasupra Numpad-ului, posibil să vă supere în regim de office și ar fi putut totuși să fie mutat pe una din lateralele laptopului, cum se întâmplă la alte serii de laptopuri/notebook-uri Acer.
Spotify, Netflix, YouTube, Browsing și Social Media, dar și aplicațiile Office și Photoshop răspund perfect pe Acer Nitro 7, experiența utilizării lor fiind una peste așteptări, cum este și normal, având în vedere specificațiile tehnice, iar muzica se aude destul de bine pe căști, dar și pe difuzoare mulțumită Maxx Audio.
Acer Nitro 7 rulează Windows 10 Pro, iar prin aplicația dedicată, Nitro Sense, care se lansează odată cu apăsarea butonului Nitro, de care v-am tot spus, vezi detalii despre temperaturi, activezi modul OC și faci modificări după bunul plac.
Victorie sau înfrângere
Mobile Battle Station-ul Acer Nitro 7 face ravagii pe câmpul de luptă virtual, asta este o certitudine și chiar și în afara acestuia te poți bucura de comfort și libertate în ultilizarea lui în mediu office sau entertainment.
Cu o armură rezistentă și atrăgătoare și o mecanică puternică, cu Nitro 7 nu îți este rușine să te angajezi în războaie competitive, fie că ești un amator sau profesionist, dar să nu vii cu pretenții mari când vine vorba de jocuri cu cerințe mari pentru grafică sau care vor ultimele tehnologii pentru a te bucura de fiecare umbră, scânteie sau reflexie mai cu moț.
Acer Nitro 7 îl găsești și în magazinele din România, la un preț în jur de 1.000 de euro.
Be First to Comment