De câteva zile îmi pierd timpul prin CS:GO, încercând să recuperez terenul pierdut între momentul publicării review-ului şi schimbările aduse de prezent. Global Offensive s-a transformat într-un joc pe care aproape că nu îl mai recunosc, dar a cărui evoluţie a urmat o agendă clară, orientată spre competitivitate. De fapt, a ajuns mai puţin joc şi mai mult sport electronic — iar acest proces vine la pachet cu vampirul energetic care suge din jucător şi echipamentul folosit până şi ultimul strop de performanţă şi eficienţă.
În rândul celor cu experienţă, pe care i-am observat de la distanţă, există nişte reguli sfinte nescrise: joacă cu valori DPI mici, utilizează un mouse precis şi fă-l să alunece pe o suprafaţă cât mai mare. Deseori vei ridica mouse-ul şi nu ţi-ar plăcea să-l trânteşti în urma de Cola zaharisit rămasă pe birou. Sigur că părerile sunt împărţite, dar vocea majorităţii repeta mantric aceste lucruri. Aşa că mi-am tras pe birou un Steelseries QcK+ CS:GO Hyper Beast Edition. Vă jur, je ne regrette rien!
Despre „intervalul de aur” 600-800 DPI am vorbit şi în preview-ul de Roccat Owl-Eye, fiindcă acoperă perfect raportul viteză de reacţie/precizie. Dacă mişti prea repede din mouse când ai un B44 în mână şi treci de capul adversarului cu luneta ridicată, ai ratat un headshot. Pe de altă parte, dacă trebuie să tragi de mouse 30 de centimetri până ajungi cu ţinta de la buric la ochii umezi de terorist, îţi pierzi timpul, viaţa şi efortul depus în cele „cinci meciuri talpă”. Aşa că faci un compromis şi alegi să joci la cel mult 1600 DPI, am dreptate? Chiar şi aşa, ai nevoie de spaţiu. QcK+ rezolvă elegant problema, oferind o suprafaţă optimă ce se întinde pe 450 x 400 mm şi 4 mm grosime. Acest format cu laturi aproape egale susţine nu doar mişcările ample pe axa Y, ci şi recuperările bruşte stânga-dreapta. Practic, ai suficient spaţiu de manevră indiferent ce stil adopţi sau ce tip de armă foloseşti — chestie care poate ridica simţitor şansele de succes în momentele tensionate, unde greşelile nu sunt permise.
Să spui că un mouse pad a fost proiectat special pentru un singur joc poate face subiectul unei exagerări, însă QcK+ — în toate variantele sale existente pe piaţă — chiar se potriveşte cu ce înseamnă fenomenul Counter-strike, plecând de la specificaţii şi terminând cu designul. Pentru că aspectul este cel care te face să exclami „Koaje, ăsta nu-i mouse pad! Ăsta e un tablou pe orizontală! Un goblen satanic! O broderie închinată zeilor CS!” Într-adevăr, grafica Hyper Beast transformă spaţiul de lucru-joacă în ceva spectaculos, cu puternice trimiteri spre arta lui Brock Hofer. Ştie cineva de ce? Pentru că fix Brock este cel responsabil pentru minunata imagine plină de culoare, vibraţie, stil şi contururi organice „zergish” exagerate.
Apoi realizezi că atingi un mouse pad textil de calitate, a cărui bază cauciucată îl fixează pe metal, lemn sau sticlă. Un mic motiv de îngrijorare l-ar putea reprezenta muchiile expuse, deşi grosimea redusă şi flexibilitatea împiedică cu brio agăţările involuntare. Totuşi, recomandarea mea este să nu sprijiniţi pe el tastatura, bungee-ul sau piciorul unui monitor secundar, căci ar putea duce la deformarea în adâncime. Eu l-am cuplat mai întâi cu un Mionix Castor, apoi cu un Roccat Pyra wireless, un Roccat Kone XTD şi un Steelseries Rival 700. Toate patru mouse-urile au alunecat impecabil, iar cu două dintre ele am realizat şi o mică demonstraţie video, menită să sublinieze absenţa zgârieturilor pe fibra textilă şi fluiditatea mişcării.
Pe deasupra, preţul unui all-rounder QcK+ este mai mult decât decent. În prezent orbitează în jurul sumei de 90 lei. Din nefericire, disponibilitatea ediţiei Hyper Beast este redusă până prin 13 februarie, spre nefericirea celor care l-ar vrea acum pentru grafică, gaming ori office. O, oare cum ar arăta împreună cu jucăriile de mai jos? Probabil că perfect.
Articol preluat de pe nivelul2.ro
Be First to Comment