Imi aduc aminte prima oara cand m-am lovit fizic de un produs Zowie. Se intampla in urma cu aproximativ 10 ani, in magazinul de periferice al celebrului Hellboy, localizat in Rahova.
Aveau pe materiale promotionale faptul ca ar fost construite alaturi de niste monstrii ai CS-ului la vremea respectiva, anume SpawN si HeatoN. M-a convins acest lucru sa cumpar Zowie AM sau ce era atunci? Nu! Am plecat de acasa sa cumpar cartofi si m-am intors cu castraveti. Am plecat acasa cu o pereche de Steelseries Siberia roz.
Bine, nu i-am dat o sansa lui Zowie AM si pentru ca mi-am mai luat o teapa similara cand aveam vreo 14 ani. Anume, cei de la Schroet Kommando promovau intens ca jucatorii lor utilizau Razer Copperhead. Si ce a facut mini me? A cumparat si el acel mouse, ca apoi dupa scurt timp sa realizeze cat de crud este marketingul. Evident, jucatorii respectivi doar in spoturi comerciale utilizau acei mousi, dar la eventuri aveau Intelli 1.1 sau 3.0, dupa plac. Iar apoi sa descopar pe propria piele senzorul laser de pe Copperhead.
Anii apoi au trecut, am mers doar pe branduri cunoscute, dar in urma cu un an mi-a suras ideea de a trece totusi pe Zowie EC2-A. Si efectiv nu-mi doream sa-l mai dau jos din mana. Insa nu a trecut decat jumatate de an si s-a lansat Logitech G Pro Wireless. Am zis ca acum este momentul potrivit pentru a elimina firele de pe birou. Sau macar mare parte din ele.
Ce este Zowie Divina?
Gama de mousi S este ultima lansata de catre Zowie. Si au decis mai intai sa lanseze pe conceptul Divina, anume cu suprafata glossy.
Ca si-n cazul seriei EC, acestea vin cu doua dimensiuni. S1 fiind modelul o idee mai mare, iar S2 are dimensiuni ceva mai mici.
Diferentele de dimensiuni intre S1 si S2 sunt minuscule, anume 2 mm pe latime, 4 mm pe lungime si 1 mm pe inaltime. Cablul masoara 200 cm, iar cand vine vorba de greutate, S1 are 87 grame, iar S2 cantareste doar 82 grame. Bine, greutatea este doar a mouse-ului, adica nu include si greutatea cablului.
Senzorul a ramas ca si pe Zowie EC1/2, anume senzorul optic PMW3360. Ca si la ceilalti mousi, nu este nevoie de software. Este plug and play, iar DPI-ii si polling rate-ul pot fi modificati utilizand butoanele de pe burta mouse-ului.
Galerie foto
Experienta in timpul utilizarii
Forma
Mouse-ul imi vine perfect in mana, chiar daca utilizez un mouse cu alta forma de mai bine de jumatate de an.
Chiar daca sunt utilizator de palm grip, forma mouse-ului este ok si pentru cei ce utilizeaza claw grip.
Este un mouse destinat celor ce au maini de dimensiuni medii si mici. Ca design, aduce a Intelli 1.1 mai stylish. Sau mai concis, o combinatie intre Zowie ZA si FK, cu trasaturi mai multe luate de la cel din urma.
Butoane si scroll
Click-urile se apasa mai usor decat la seria EC, asta probabil si datorita switch-urilor Huano, prezente pe Zowie S1 si S2.
Scroll-ul pare neschimbat, este la fel de galagios ca la ceilalti mousi Zowie. Insa, este un mouse conceput pentru esport, deci in majoritatea cazurilor cand acesta o sa fie folosit, utilizatorul are castiile pe cap si sunetul scos de catre scroll se aude putin spre deloc.
Singurul lucru negativ pe care-l vad ca Zowie n-are software, e ca nu pot da disable la butoanele backward si forward, pe care le apas din gresealea uneori. Bine, asta o fac pe orice mouse, nu e o problema pe care o am neaparat cand utilizez mousi Zowie.
Verdict
Soarecii Zowie S1 si S2 sunt faini, insa in momentul de fata nu as achizitiona vreun mouse din aceasta serie. Nu pentru ca are implementat senzorul PMW3360, un senzor mai mult decat suficient pentru publicul tinta: jucatori de FPS, in special cei de Counter Strike.
N-am o problema nici cu culoarea roz, ba chiar il bat la cap pe Fulger de ceva timp sa faca rost de ceva din seria Razer Quartz, de preferat Blackwidow.
Il detest pentru ca au lansat mai intai conceptul Divina, adica glossy. Nu gasesc o explicatie logica pentru care cineva ar dori sa utilizeze un mouse glossy. Personal, ma deranjeaza teribil senzatia pe care mi-o lasa un mouse cu asemenea textura. Afecteaza gripul extrem de mult, mai ales ca acum vine si vara si inevitabil mana iti va transpira pe mouse. Si sunt destul de sigur ca nu sunt singurul care gandeste asa.
Daca ne uitam pe prosettings.net, categoria jucatori Counter-Strike, observam ca majoritatea prefera mousii Zowie, anume un total de 62% din cei 323 ce apar in lista. 24% utilizeaza un mouse Logitech, 12% se impart in mod egal intre Razer si Steelseries, iar restul de 2% sunt utilizatori de alte branduri.
Insa din tot acest monopol ce-l detine Zowie asupra jucatorilor pro de Counter Strike, doar 19% utilizeaza mousi Divina, indiferent de model, asta confirmand oarecum cele spuse de mine. Insa chiar si acei utilizatori de Divina banuiesc ca cel putin jumatate din ei sunt sponsorizati fie individual, fie prin contractul pe care-l au cu organizatia sa utilizeze acel mouse.
Dar intre timp frustrarea legata de Divina mi s-a risipt, pentru ca in timp ce aveam cei doi soareci pe birou, cei de la Zowie au confirmat lansarea unui Zowie S cu suprafata mata. Probabil feedback-ul primit de la cumparatori n-a fost prea bun? Sau poate pentru ca trebuie sa mai si vanda, nu doar sa fie vizibile la diverse evenimente.
Ca pret, Zowie S1 si S2 nu sunt mousi foarte costisitoari, in momentul publicarii materialului costau doar 350 lei. Insa, din pacate nu prea se gasesc pe piata, decat la un magazin. Insa observ ca-s rupturi de stocuri cand vine vorba de produse Zowie cam peste tot in piata, deci pare a fi o problema de la distribuitor sau producator.
Be First to Comment