Press "Enter" to skip to content

REVIEW: LOGITECH G903 LIGHTSPEED HERO

Spread the love

Va spuneam luna trecuta ca Logitech G403, G703 si G903 au primit upgrade-ul la senzorul HERO 16k. Bine, unii au primit si imbunatatiri la carcasa, vezi cazul lui 703, altii au primit alte lucruri mai interesante.

Este evident cazul lui Logitech G903 HERO, ce a primit o baterie noua. Sau hai sa zicem ca este mai potenta. Mult mai potenta.

Dar asta tot face Logitech de cateva luni bune. Refresh, refresh si iar refresh. Ok, este un lucru pozitiv ca implementeaza senzorul HERO 16k pe mousii ce au avut priza la public, dar pare ca neglizeaza lansarile de produse noi.

Sau cel putin asa parea, pana au o pereche de casti Logitech G Pro X, casti de care voit sau nu, m-am atasat destul de mult.

Dar tot sunt de parere ca au neglijat atat lansari noi, cat si un segment important: tastaturile. Sau cel putin asta s-a intamplat momentan, mai sunt mai mult de 5 luni pana la sfarsitul anului. Cine stie, poate o sa vina si alte produse noi. Sau poate continua pe refreshuri.

Logitech G903 Hero review | WASD

 

Ce este Logitech G903 Lightspeed HERO?

Ultimul “pachet” lansat sau mai bine zis refresh-uit de catre Logitech a inclus si produsul vedeta, G903 HERO. Acesta este un mouse wireless simetric ce este echipat cu senzorul optic HERO 16k, iar acumulatorul mouse-ului are o viata de pana la 140 de ore. Si ca orice mouse de gaming ce se respecta, polling rate-ul poate fi ajustat intre clasicele valori 125 – 250 – 500 – 1000 hz.

Mouse-ul este echipat cu iluminare RGB, 11 butoane programabile si masoara 13.0 x 6.7 x 4.0 cm.

In pachet gasim o greutate aditionala de 10 grame, butoane laterale, cablul USB pentru incarcare ce masoara 180 cm, dongle si receiverul pentru semnal wireless. Si observ ca de la G502 Wireless au inceput sa bage in pachet si un sticker cu logo-ul Logitech G.

Ca si-n cazul vechiului model, G903 HERO este compatibil cu mousepad-ul Logitech Powerplay, ce are suport pentru incarcare wireless.

 

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Forma

Cand vorbim de forma, butoane si alte caracteristici exterioare, nu sunt diferente intre mouse-ul G903 vechi si cel nou.

Mouse-ul pare mai mult destinat celor ce utilizeaza claw grip. Insa chiar daca in ultimii ani m-am adaptat sa utilizez palm grip, n-am avut dificultati in a controla mouse-ul, atat in utilizarea casnica, cat si-n jocuri.

Forma per total ofera un grip complet asupra mouse-ului si chiar daca imi mai transpira mana din cand in cand dupa cateva ore de utilizare, mouse-ul nu-mi scapa din mana.

Logitech G903 Hero review | WASD

 

Butoane si scroll

Ador scroll-ul, ca si-n cazul lui G502. Lucrand destul de mult in Excel, acesta imi este foarte util cand ma plimb in sheet-uri cu mii de linii. Dar si-n navigare sau in alte activatati scroll-ul se poate dovedi o unealta ajutatoare.

Click-urile sunt si ele comode, oferind o senzatie confortabila in jocuri.

Logitech G903 Hero review | WASD

Desi are patru butoane laterale magnetice, acestea le poti dezactiva atat din G HUB, cat si sa le inlocuiesti cu cele fara actiune, aflate in pachet. Eu le-am facut pe ambele, pentru ca sunt mai paranoia.

 

Greutate

Chel, adica fara greutate si fara capacul de pe burta, mouse-ul cantareste 109 grame. Iar impreuna cu acest capac si greutatea din pachet, acesta ajunge la 122 grame.

 

Software

Ah G HUB, dusmanul meu devenit prieten. La inceput, detestam destul de mult acest software pentru ca era plin de bug-uri si-mi facea viata un calvar. Imi schimba profilele desi avea dezactivata functia asta sau imi pornea iluminarea la mouse, desi iar era dezactivata. Plus sa nu uit de faptul ca la orice produs nou venit la review, trebuia sa reinstalez aplicatia pentru a vedea perifericele noi.

Dar de la ultimele update-uri G HUB este un software ceva mai utilizabil. N-am mai avut problemele semnalate mai sus, ba chiar update-ul direct din settings mergea fara probleme lucru ce nu se intampla in trecut.

Si utilizand acest soft, putem customiza mouse-ul dupa plac. De la setare DPI, polling rate, iluminare, la diverse functii alocate pe butoanele mouse-ului. Sau desigur, sa vedem procentajul bateriei.

 

Verdict

Stacheta era ridicata de vechiul G903. Si stacheta acum s-a dus si mai sus. Schimbarea senzorului este un lucru benefic, dar upgrade-ul vedeta al acestui produs este cu siguranta durata de viata a acumulatorului. Cum am primit mouse-ul l-am incarcat si aproape trei saptamani cat l-am utilizat undeva la 6 ore zilnic,  bateria s-a dus doar in 48%. Si asta cu iluminarea pornita.

Si acum vine intrebarea: mai merita sa cumparam mousi wired? Avand in vedere cat tine bateria unui mouse wireless si performantele fir/fara fir sunt identice. Singura explicatie care-mi vine in minte acum este doar costul produsului. Dar exista si o varianta low budget pentru asta. Da, am zis o varianta, nu variante.

Progresul este clar vizibil cand vine vorba de mousii wireless, chiar daca pare ca stagnam de un an. Bine, progresul se vede doar la un producator, ceilalti doi producatori ce mai au mousi wireless ceva mai decenti, anume Corsair si Razer, au ramas ceva pasi in urma.

Si uite asa, in momentul de fata cei de la Logitech ofera solutii wireless ce pot multumi trei categorii diferite de clienti: cei ce nu doresc sa plateasca foarte mult au varianta de a achizitiona G305, cei ce vor un plus de performanta si sunt dispusi sa plateasca in plus exista varianta G703 HERO. Iar acum, segmentul premium are un trio de invidiat: G502 Wireless, G Pro Wireless si G903 HERO.

Logitech G903 Hero review | WASD

Si sincer, Logitech G903 Lightspeed HERO mi-a placut foarte mult. Singurul motiv pentru care nu raman definitiv pe mouse-ul asta este pentru ca m-am atasat prea mult de Logitech G Pro Wireless.

Daca bugetul alocat pentru un mouse nu reprezinta o problema, Logitech G903 HERO este un produs de luat in seama. Asta si pentru ca are un pret usor piperat, anume cand am publicat review-ul la Altex costa 689.90 lei, iar la PC Garage 849.90 lei.

Spread the love

Articol preluat de pe wasd.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares