Press "Enter" to skip to content

REVIEW: LOGITECH G502 LIGHTSPEED WIRELESS

Spread the love

Cum anunta nenea Fulgerica aici, a venit si ziua in care Logitech G502, unul din cei mai populari mousi de gaming, primeste upgrade-ul la wireless. Upgrade-ul de HERO l-a primit anul trecut, prin septembrie daca-mi aduc aminte bine.

Si nu ma surprinde deloc miscarea asta. Logitech a scos un senzor super precis si cu un consum foarte mic, anume High Efficiency Rated Optical sau HERO pe scurt. Si actiunea fireasca era sa ia mousii ce au avut priza la public si implementeze senzorul nou in acestia.

Cu aceasta actiune satisface mai multe categorii de clienti. Pentru cei ce au o oarecare retinere in a cheltui foarte mult pe un mouse, ofera versiuni wired, ce evident sunt mai ieftine.

Iar pentru cei ce n-au strangere de inima in a plati o suma deloc modica pentru un mouse, este disponibila varianta cu soriceii wireless.

In momentul de fata, nu sunt foarte multe repere wireless cu senzor HERO 16k, anume sunt doar doua modele: G Pro Wireless si G502 Wireless. Dar cu trecerea timpului sunt sigur ca o sa se mareasca portofoliul acestora.

Logitech G502 Lightspeed Wireless review | WASD

 

Ce este Logitech G502 LIGHTSPEED Wireless

Logitech G502 Lightspeed Wireless este cel mai probabil ultimul upgrade ce-l va primi modelul G502. Versus ultimul model, anume Logitech G502 HERO, nu vine doar cu un upgrade la tehnologia Lightspeed.

Mouse-ul vine cu senzorul HERO 16k, ce suporta atat in modul wireless cat si in wired 1000 hz.

Acesta a suferit ceva modificari asupra carcasei, totul pentru a oferi o greutate mai mica a mouse-ului. Dimensiunile mouse-ului sunt 132 mm lungime si 75 mm latime.

Mouse-ul vine cu suport Logitech Powerplay, fiind al 4-lea mouse ce poate face asta, dupa G903, G703 si G Pro Wireless.

Ca si pe editiile precedente, greutatiile se instaleaza pe partea dorsala a mouse-ului.

Logitech G502 Lightspeed Wireless review | WASD

Mouse-ul vine cu sase greutati. Doua bucati de 4 grame, ce pot fi puse in slotul de powerplay si patru bucati de 2 grame se pozitioneaza sub capacul central al mouse-ului.

Bine, daca utilizam Logitech Powerplay, utilizarea celor doua greutati de 4 grame devine imposibila.

Logitech G502 Lightspeed Wireless review | WASD

Din pacate, cablul USB de alimentare difera fata de cel ce se gaseste pe G Pro Wireless. Cel de pe G Pro vine cu doua aripioare laterale, ce ofera o stabilitate marita.

 

Galerie foto Logitech G502 LIGHTSPEED Wireless

 

Experienta in timpul utilizarii

Forma si grip

Adaptarea de la G Pro Wireless la G502 Lightspeed Wireless am facut-o instant. Si da, forma celor doua periferice chiar difera. Cu G Pro m-am adaptat extrem de greu, singurele motive pentru care am avut rabdare cu acesta au fost pentru ca doream sa renunt la fire si pentru ca platisem un pret maricel pentru un mouse. Insa G502 vine cu o forma foarte comoda

Ca utilizator de palm grip, mouse-ul mi-a venit foarte bine in mana. Insa nu consider ca un individ ce utilizeaza alt tip de grip ar avea probleme, mouse-ul pare pretabil pentru toate tipurile de grip.

Gripurile laterale sunt solide si comode, confectionate dintr-un cauciuc cu textura solida. Rigiditatea acestora nu incurca, din contra sunt mult mai folositoare versus cele ce au un oarecare “joc” sau sunt moi, mai ales in jocuri unde precizia conteaza foarte mult.

Butoane si scroll

Mouse-ul vine cu 11 butoane programabile prin soft-ul celor de la Logitech, anume G Hub.

Ca test, am facut un macro pentru DOTA 2, anume de abilitatea Poof a eroului Meepo. Pe scurt, acesta include poof-ul pe pozitia curenta a acelui Meepo si switch catre alt Meepo si iar actiunea de Poof. Am facut astfel incat ca toti cei 5 Meepo sa faca aceasta actiune, aproape instant. Cand ma jucam DOTA mai serios in urma cu ceva ani, acest macro fie il aveam pe un buton de pe Razer Blackwidow, fie pe unul din butoanele de pe Razer Naga. Totul a functionat cum m-am asteptat, n-a fost vreun delay intre poof-ul dintre macro-ul de pe tastatura si cel de pe mouse.

Logitech G502 Lightspeed Wireless review | WASD

Butonul de scroll are mai multe actiuni. Pe langa clasicul up si down, acesta are si functii de scroll left sau right.

Pe langa acestea, exista si posibilitatea de infinite scroll. Anume pe mouse se afla un buton ce fie blocheaza scrollul sa aibe actiunea ca la orice mouse, fie il deblocheaza si acesta ofera actiune foarte lina si foarte lunga. Daca ma gandesc mai bine, mi-ar fi fost util in urma cu ceva ani un scroll de genul, cand aveam peste 5 taburi de Excel deschise.

Logitech G502 Lightspeed Wireless review | WASD

 

Greutate

Logitech G502 Lightspeed Wireless cantareste default doar 115 grame, iar daca inlaturam cele doua capace ce cantaresc 5 grame, obtinem o greutate mai mica. Greutatea maxima pe care o poate atinge mouse-ul este de 131 grame.

 

Software

Sa ma fac inteles. N-am nimic personal G Hub. Antipatia mea fata de G Hub nu este nefondata. Am inceput sa-l utilizez din toamna lui 2018 si de atunci tot felul de probleme am intampinat. Ba nu-mi mai vede perifericele, ba imi face switch intre profile desi eu dezactivez asta, imi mai aprinde din cand in cand din senin LED-urile mouse-ului, desi eu le tin oprite, lista poate continua. Ultima problema a fost fix cu G502, anume desi aveam update la ultima versiune, softul nu-mi vedea mouse-ul. Evident, am dezinstalat aplicatia si am reinstalat-o si bam, la prima fisa bagata mi-a vazut in sfarsit mouse-ul.

Sper ca in curand Logitech sa rezolve aceste probleme, ce mi se par absolut ridicole pentru un soft de periferice in 2019. Mai mai ca-mi aduce aminte de SteelSeries Engine, dar macar pe acela il utilizam prin 2015.

 

Verdict

Efectiv n-am ce sa-i reprosez lui Logitech G502 Lightspeed Wireless. Este un mouse wireless de top, cu o forma foarte faina, un senzor extrem de precis si o autonomie a acumulatorului mare.

Acum G Pro Wireless are un rival demn de luat in seama. Culmea este ca ambele sunt produse Logitech.

Mi se pare a fi mouse-ul bun pentru toate tipurile de jocuri. Daca in urma cu ceva timp ma vedeam jucand CS:GO doar cu Kana sau Kinzu, World of Warcraft cu Naga sau G600, G502 mi se pare perfect pentru orice tip te-ai juca. Forma si senzorul este de folos intr-un titlu cum este CSGO, iar butoanele programabile pot fi utile intr-un joc MOBA sau MMORPG, unde setarea de macro-uri iti va usura oarecum viata. Nu cea reala, ci cea virtuala.

Desi are o forma mai placuta decat G Pro Wireless, singurul motiv pentru care nu fac trecerea la G502 este greutatea. Si asta e vina doar lui Logitech ca m-a rasfatat si a facut un mouse de doar 80 de grame.

Logitech G502 Lightspeed Wireless review | WASD

Pretul recomandat de vanzare este de 689.99 lei, ce poate fi considerat usor piperat pentru un potential cumparator roman. Insa sa nu uitam faptul ca in momentul de fata, Logitech ofera cele mai bune produse cand vine vorba de mousi de gaming wireless, la distanta considerabila versus competitorii de pe piata. Pe scurt, nimeni nu este aproape nici ca senzor, dar nici ca autonomie a bateriei de produsele Logitech.

Si acum ce urmeaza pentru Logitech? Daca pe mousi wireless ne-am prins, nu o sa-i egaleze cineva prea curand, mai ales ca am vazut in ultimul timp niste modele de la Razer si Corsair. La casti au scos un refresh decent prin G935, iar pe tastaturi wireless n-am vazut decat G613 momentan. Poate acum este momentul potrivit sa lanseze si o tastatura wireless faina.

Editor's Choice WASD Award

Spread the love

Articol preluat de pe wasd.ro

Sharing is caring!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

shares