In ziua de azi exista prea putini ce se axeaza doar pe o nisa. Din ce-mi aduc aminte, seria ROG a aparut acum ceva ani pe piata deoarece Asus dorea sa intre pe segmentul de gaming. Si asa au scos niste laptopuri, niste placi de baza, dar si niste placi video. Dar nu s-au oprit aici, cu timpul au ajuns sa scoate si periferice de gaming. Insa, cel putin pana in momentul de fata, par a scoate produse bune, insa dau rateuri fix unde te astepti mai putin.
Ultimul exemplu ce-mi vine in cap este Asus ROG Strix Fusion 300, ce nu-s niste casti rele. Insa pentru pretul pe care-l au te-ai fi asteptat sa fie perfecte, nu? Ei bine, nu-i chiar asa.
Doar le-am folosit cateva minute si am observat ceva la ele ce ma enerva teribil: prima ar fi ca daca utilizezi castiile pe USB, vei sta cu cablu pe dreapta, iar acest lucru mi se pare incredibil de incomod. A 2-a are legatura tot cu cablul USB din pacate, anume ca era foarte rigid si ma incurca teribil doar ca stateam la birou cu ele pe cap.
In fine, n-ar trebui sa mai vorbesc despre alte produse, azi este ziua lui Asus ROG Strix Scope RGB. O sa vedem daca Asus invata din greseli, daca este intradevar un produs premium si daca merita sa fie bagata in seama sau ne orientam catre alte modele.
Ce este Asus ROG Strix Scope RGB?
Daca n-ai fost atent la poze si ai citit doar numele, te-ai gandi ca ai cautat informatii despre un mouse. Ei bine, Asus ROG Strix Scope RGB in realitate este o tastatura mecanica cu switch-uri Cherry MX Red, cu dimensiuni de 44 cm x 13.8 cm, iar greutatatea ei este de 1070 g. O greutate mare inseamna si o stabilitate sporita pe birou. Asadar, Asus ROG Strix Scope RGB sta bine la acest capitol.
In ceea ce priveste layout-ul, Asus au ales ANSI deoarece pune la dispozitie shift stanga lung si pentru gaming este super important. Nu stiu despre voi dar eu ma chinui sa apas cu degetul mic shift-urile scurte.
Suprafata acesteia este de aluminiu, ce ofera un aspect estetic foarte placut. Seamana putin cu Asus ROG Strix Flare.
In pachet se gasesc 4 taste extra, anume clasicul combo WASD. Acestea sunt de culoare gri, ce ofera un contrast interesant alaturi de culoarea tastaturii.
Galerie foto
Experienta in timpul utilizarii
Tastatura are un design foarte placut. Datorita constructiei, de la primele cuvinte tastate se observa ca este o tastatura ce vrea sa bata spre segmentul premium.
Suprafata de aluminiu ofera un grad sporit de confort, iar urmele lasate pe aceasta nu sunt foarte vizbile si. In alt lucru bun este ca suprafata se curata foarte usor.
Iluminarea este si ea faina. Plasarea logo-ului ROG in partea dreapta deasupra num-urilor, a fost o idee inspirata pentru ca per total, toata constructia tastaturii, de la masca de aluminiu la iluminare confirma faptul ca cine a venit cu desginul tastaturii n-a dat rateu.
Are ceva functii ce se pot modifica direct din tastatura, fara a mai folosi Armoury II, cum ar fi controlul iluminarii, al volumului sau functii multimedia, ce dupa parerea mea lumea uneori decide sa le ignore, desi sunt foarte folositoare.
Mi se pare destul de fain ca tastatura iti ofera si posibilitatea unui wire management, anume poti pozitiona cablul in canalul de sub tastatura. Insa, ar fi fost cu adevarat fain daca tastatura ar fi avut port USB passthrough si sa poti trage firul mouse-ului in canalul ramas liber.
Software
Si daca tot l-am bombanit enorm in ultimul timp pe G Hub, iata ca am gasit in 2019 un software de periferice inferior acestuia. Fix cand imi era lumea mai draga, ma trezesc cu un disconnect destul de random. Disconnectul era doar in soft prezent, tastatura fizic functiona fara probleme.
Ok, si-n Asus Armoury II avem clasiclele customizari pentru tastaturi: setari profile, macro-uri, ilumanre, sync iluminare cu alte periferice sau componente Asus ROG ce-s compatibile Aura Sync si nu in ultimul rand, stats pentru tastele utilizate.
Verdict
Of of Asus, ce-mi faci tu mie. O tastatura mecanica ce e atat de frumoasa, un brand atat de urias, dar vine cu cateva minisuri.
Tastatura este superba, insa mi se pare incredibil ca ii lipsesc atatea lucruri.
As fi vrut sa vad un port USB passthrough, un wrist rest, poate si o rotita pentru volum sau chiar butoane multimedia dedicated.
Dar iata ca n-am parte de nimic din cele enumerate mai sus.
Ok, stiu ca sunt foarte pretentios cand vine vorba de anumite lucruri, dar parca acum n-ar fi problema la mine, poate chiar in nebunia mea am dreptate.
In momentul de fata nu este listata de catre vreun retailer roman, dar din ce am vazut pretul ei pe afara se invarte undeva la 170 de dolari. Pretul este la limita, insemnand ca este fix la pragul in care ti se pare cam scumpa pentru o tastatura ce nu vine cu caracteristici futuriste, dar insa te poti uita si in ograda celorlalti producatori si parca mai poti lua o gura de aer.
Be First to Comment